Την δρομολόγηση παρεμβάσεων που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν την παραλία του Μονολιθίου αποφάσισαν από κοινού οι φορείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας και της Ενωσης Ξενοδόχων.


Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, ο αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πολύκαρπος Χαλκίδης καθώς και εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να «περπατήσουν» την ακτή , να εντοπίσουν τα προβλήματα και να υποδείξουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η παραλία να αναβαθμιστεί ενόψει της νέας θερινής περιόδου.

Η καθαριότητα του χώρου (παραλίας και αισθητικού δάσους), διάφορες διαμορφώσεις , η εγκατάσταση κάδων απορριμμάτων , τα παγκάκια που θα τοποθετήσει ο Δήμος είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα έτσι ώστε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι το Μονολίθι να αλλάξει όψη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης τονίζει ότι η πιο σημαντική πτυχή της συνάντησης είναι το ότι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν και να συζητήσουν από κοινού το θέμα της αξιοποίησης της παραλίας.

«Το Μονολίθι μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου και ανάπτυξης για την Πρέβεζα» τονίζει ο κ.Χαλκίδης ο οποίος εκτιμά ότι μπορούν με μικρό κόστος να γίνουν παρεμβάσεις που θα αναδείξουν την περιοχή και θα σεβαστούν το περιβάλλον.

Συναπόφαση αποτελεί η συνέχιση της συνεργασίας αυτής και για άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο και σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη γενικότερα και τον τουρισμό ειδικότερα. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης