Άρχισε η αποκατάσταση ζημιών στο Νηπιαγωγείο Καλοβάτου

 
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αρταίων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Νηπιαγωγείο Καλοβάτου λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς. 


Μετά και την χθεσινοβραδινή απόφαση του Δ.Σ. Άρτας, που αφορά την έγκριση του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών, ήδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του μήνα το Νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά. 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φώτης Γεωργίου δήλωσε για το θέμα: «Μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. με την αποδοχή της σχετικής πίστωσης, από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίας αποκατάστασης των ζημιών στο Νηπιαγωγείο Καλοβάτου. 

Συγκεκριμένα θα γίνει ο απαιτούμενος ελαιοχρωματισμός του κτηρίου, αλλαγή των κουφωμάτων που υπέστησαν ζημιές και αντικατάσταση των τζαμιών με διπλά τζάμια, καθαρισμός ολόκληρου του κτηρίου και των μαρμάρων καθώς και κάποιες ξυλουργικές εργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες. 

Ακόμη απαιτούνται και κάποιες άλλες εργασίες όπως π.χ. αλλαγή των φωτιστικών, που θα γίνει από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου 15-20 ημερών, θα είναι έτοιμο το νηπιαγωγείο να λειτουργήσει ξανά στο συγκεκριμένο χώρο.  

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό υλικό, που και αυτό καταστράφηκε, έχουμε έρθει σε επαφή με νηπιαγωγεία τα οποία έχουν κλείσει ή έχουν λίγα παιδιά, προκειμένου να μας διαθέσουν το υλικό αυτό το οποίο χρειαζόμαστε. 

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους γονείς των μαθητών για τη συγκινητική προσπάθειά τους για τον καθαρισμό τον κτηρίου και την γρήγορη αποκατάσταση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης