Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για εργαζόμενους του Δ. Αρταίων


Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν εθελοντικά 15 υπάλληλοι του Δήμου Αρταίων και του Νομικού Προσώπου.


Το Νοσοκομείο είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος το οποίο διευθύνεται και  κατευθύνεται από την Μ.Ε.Θ. ενώ η συμμετοχή είναι εθελοντική, τόσο των εκπαιδευτών όσο και των εκπαιδευομένων. 

Στους εκπαιδευόμενους παρέχεται πιστοποίηση με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που τους δίνει τη δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν απαιτείται η βασική υποστήριξη ζωής ενηλίκων με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και η παροχή αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης. 

Η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης. 

Στα πλαίσια αυτά όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων Κατερίνα Μάγγου η οποία συμμετείχε στο σεμινάριο, ο Δήμος θα προσπαθήσει να βρει τις απαραίτητες πηγές χρηματοδότησης μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να φτιάξει ένα σύγχρονο σύστημα πρώτων βοηθειών, με απινιδωτές σε κεντρικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε δηλώσεις της η κυρία Μάγγου ανέφερε: «Αυτό το σεμινάριο δεν μπορούσα να το διανοηθώ και εγώ ότι ήταν τόσο καταπληκτικό. 

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς του Νοσοκομείου μας και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που μας βοηθάνε σ’ αυτό το απλό πράγμα που δεν το ξέρουμε, τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή σε έναν συνάνθρωπό μας.

Θα έπρεπε όλοι να εκπαιδευτούμε γιατί όπως μας ανέφεραν και οι εκπαιδευτές, μπορούμε να βοηθήσουμε στο να σωθεί μια ζωή. Και έχει διαπιστωθεί πως όταν προσφέρουμε την πρώτη στιγμή μια βοήθεια μπορεί να σωθεί το 60% των συνανθρώπων μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης