Ο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» μαζί με τον Μεντβέντεφ; (ΒΙΝΤΕΟ)

...Έρχεται και το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ"
Η ολική επαναφορά της Ρωσίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η έλευση της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου με το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και τα Su-33 στο κατάστρωμα, φαίνεται ότι θα συνοδευτούν και από τον πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ, όπως είπε στην Βουλή σήμερα ο ΥΠΟΙΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος.

 

Το περιοδικό "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" αποκαλύπτει "πως και γιατί" η Ρωσία τρία χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο (το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» αφίχθη στην περιοχή τον Δεκέμβριο του 2008 και αναχώρησε τον Ιανουάριο του 2009), επανέρχεται δριμύτερη με μία μεγάλη ναυτική πυρηνική δύναμη. 

Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα Su-33 που είναι στο κατάστρωμα του Αεροπλανοφόρου
 Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγία Πετρούπολη, έδρα του ρωσικού Στόλου, το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έρχεται έμφορτο με πυρηνικά όπλα των 500 Κt. και με την συνοδεία εκτός των σκαφών επιφανείας αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy και Sovremenny, φρεγάτες και δύο πυρηνικών υποβρυχίων. 

Αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy το οποίο θα είναι στη συνοδεία του αεροπλανοφόρου
 Η επίσκεψη του μεγαλύτερου ρωσικού στόλου μετά το 1990 σηματοδοτεί και την αλλαγή της ρωσικής εξωτερική πολιτικής για την περιοχή μας που διαφοροποιήθηκε σαφώς το 2008 με την ανάληψη από τον Ν.Μεντβέντεφ της προεδρίας. 

Ο Β.Πούτιν δείχνει  αποφασισμένος να «ισιώσει» κάποια πράγματα ειδικά σε ότι έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο από τον Μάρτιο του 2012.

Στο ίδιο αφιέρωμα για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζονται στοιχεία και άγνωστα επεισόδια μεταξύ των ισραηλινών και τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων γύρω από την εξέδρα της κυπριακής γεώτρησης στο «Οικόπεδο 12» και αναλυτικότερα τη παρατακτική δύναμη των δύο χωρών. 

 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης