ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Το νόημα της κάλπης της επόμενης Κυριακής...

Τζουμέρκα - Άποψη: Φωτο προστατευόμενη
Μια εβδομάδα απομένει ακόμα και οι πολίτες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων καλούνται και πάλι να εκλέξουν τη νέα τους Δημοτική Αρχή. Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο με το "ιστορικό" της επαναληπτικής αυτής εκλογής. 


Όχι γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τις όποιες ενστάσεις που δικαιολογημένα και αυτονόητα κάποιοι θα θελήσουν να τις διατυπώσουν σ' ότι αφορά το γενικό "ιστορικό" αυτής της επαναληπτικής διαδικασίας. Όμως, αυτή η συζήτηση δεν είναι του παρόντος...

Θέλουμε όμως με αυτό το κείμενο να υπογραμμίσουμε -γιατί ακράδαντα το πιστεύουμε- ότι τα Κεντρικά Τζουμέρκα σ' αυτή τη χρονική συγκυρία θέλουν και πρέπει να απαιτούν, μια ενότητα που να ξεφεύγει από κομματικούς εναγκαλισμούς, στενές τοπικιστικές αντιλήψεις και γιατί όχι, καταστάσεων άλλων εποχών που κρατούσαν αυτή την πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας δέσμια των όποιων μικροπροσωπικών συμφερόντων. 

Το έχουμε ξαναγράψει και ξανα υποστηρίξει από αυτό το μπλόκ ότι τα Τζουμέρκα μας θυμίζουν τηρουμένων των αναλογιών... αλλά και μεταφορικά "...τις Κυκλάδες των αρχών της δεκαετίας του '60...". 

Και όταν ενοούμε Τζουμέρκα, ενοούμε τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο, έτσι όπως αυτός σήμερα είναι διαμορφωμένος. Δηλαδή τα Τζουμέρκα των νομών Άρτας, Ιωαννίνων και Τρικάλων. 


Αυτά λοιπόν τα Τζουμέρκα ΣΙΓΟΥΡΑ βαδίζουν προς το μέλλον με την έννοια της κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Είναι καταδικασμένα να ακούσουν και να υπακούσουν στη φωνή του μέλλοντος. 

Είναι καταδικασμένα να βρούν τρόπους ισορροπίας, ενότητας, συνεργασίας, και γιατί -όχι αν είναι δυνατόν- ενιαίου προγραμματισμού.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι το μέλλον ανήκει ΚΑΙ στα Τζουμέρκα. Δεν είναι για μας μια απλή ουτοπία. Είναι μια χειροπιαστή πραγματικότητα, η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται περισσότερο ορατή. Θέληση και ομόνοια χρειάζεται. 

Κανείς ΔΕΝ περισσεύει και ούτε νομίζουμε ότι υπάρχει η πολυτέλεια του όποιου αποκλεισμού.


Έτσι, η Κυριακή της 2ας Οκτωβρίου, ευχόμαστε να είναι η ημερομηνία - αφετηρία και για τον Δήμο των Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος είναι γεγονός ότι κάνει τα πρώτα προς την σωστή κατεύθυνση δειλά αναπτυξιακά βήματα, σε σχέση με τους άλλους Δήμους της ευρύτερης αυτής γεωγραφικής ενότητας...


Νίκος Κοντογιώργος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης