Paris Match: Η χρεοκοπία, ο Ανδρέας και η αεροσυνοδός

Την σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη φιλοξενεί σε πολυσέλιδο αφιέρωμα το Paris Match, ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά περιοδικά.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στην περίοδο του 1989 και στα σκάνδαλα της εποχής Κοσκωτά, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι η... χρεοκοπία για την Ελλάδα ξεκίνησε εκείνη την εποχή.

Τίτλο του άρθρου είναι «Ο Παπανδρέου και η αεροσυνοδός» και σε αυτό περιγράφεται η σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με την Δήμητρα Παπανδρέου από την γένεση της καθώς και όλα όσα ακολούθησαν. 

3010

Ιδιαίτερα καυστικές ωστόσο είναι οι λέξεις που ο αρθρογράφος επιλέγει να περιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, αφού σκιαγραφεί το προφίλ του σαν ένα διονυσιακό ηγέτη, επιρρεπή στην ελευθεριότητα, τη διαφθορά, αλλά και στον κυνισμό της εξουσίας χωρίς αρχές.

Το Paris Match θεωρεί ότι η διακυβέρνηση Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στον λαϊκισμό, έφερε στην εξουσία διψασμένα για πλουτισμό μεσοστρώματα της επαρχίας που είχαν μείνει στο περιθώριο μετά την ήττα της Αριστεράς στον εμφύλιο πόλεμο και είχαν συμπιεστεί από την μετεμφυλιακή ελληνική Δεξιά.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η... χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή!


Από την πλευρά της η Δήμητρα Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του κειμένου και του φωτογραφικού υλικού που αναπαράγεται και σχολίασε ότι εκπλήσσεται για τη χρονική στιγμή που επιλέγει ένα τόσο μεγάλο περιοδικό να επαναφέρει ένα θέμα που ανήκει στο παρελθόν και συμπλήρωσε ότι θα εξετάσει την όλη υπόθεση με το δικηγόρο της. 

http://www.mediagate.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ