Πίστα Formula 1 στην Πάτρα


Τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαϊας, ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εντάσσοντας το έργο στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο.
Η επένδυση ανέρχεται σε 94,6 εκατ. ευρώ και επιδοτείται κατά 30,5% από τον προηγούμενο επενδυτικό νόμο.


Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για την λειτουργία της επένδυσης.


Η πίστα έχει μελετηθεί για τη λειτουργία αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike, καθώς επίσης αγώνων και πρωταθλήματος καρτ.

Παράλληλα, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών, όπως επίσης, να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.


Το επενδυτικό σχέδιο είχε υποβληθεί από την εταιρία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» και η έκταση επιφάνειας είναι 928,5 στρέμματα, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Βαλμαντούρας, στην οποία θα εγκατασταθεί το υπό δημιουργία αυτοκινητοδρόμιο και θα απέχει 20 χιλιόμετρα ΝΑ της Πάτρας. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του προβλέπεται να είναι 36 μήνες.


Δημιουργούνται 497 θέσεις εργασίας


Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.», που αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πατρέων, Επιμελητήριο Αχαΐας, Δήμος Φαρρών, ΤΕΔΚ Αχαΐας, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ.α.).


Βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης είναι η επιχείρηση «Ανώνυμη Επενδυτική Τεχνική Τουριστική και Διαχειριστική Εταιρία Αυτοκινητοδρομίου Πατρών» με διακριτικό τίτλο «Ελληνικό Αυτοκινητοδρόμιο». Συστάθηκε το 2006 και η διάρκεια του έχει ορισθεί σε είκοσι (20) έτη.


Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μετά την έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης απαιτείται κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τη Βουλή.

 http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης