Νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, της πυροσβεστικής και τις αστυνομίας, κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σουρλας. 


Επικαλούμενος σχετικά πορίσματα του 1999 και 2006 και ύστερα από πολυετή έρευνα του ίδιου, παρουσίασε σχετικές μετρήσεις σε δείγματα προερχόμενα από την περιοχή της Θεσσαλίας, με τις οποίες όπως είπε αποδεικνύεται η νοθεία.

Ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι οι Ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται Ναυτιλιακό πετρέλαιο αντί για κίνησης το οποίο είναι υψηλό σε περιεκτικότητα Θείου και Νερού και προς ενίσχυση της καταγγελίας του παρουσίασε μέτρηση από δείγμα καυσίμου, που παρανόμως συνέλεξε δικός του άνθρωπος –όπως είπε- από τις αποθήκες στο Συκούριο και τα αποτελέσματα από το γενικό χημείο του κράτους έβγαλαν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιεκτικότητα σε θείο 900 mg αντί για 10mg που προβλέπει ο νόμος.


Ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής μίλησε για οικονομική απάτη δισεκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής με τη συνδρομή εισαγγελέα, να πάρει δείγματα από δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Σούρλα ότι από το 2004 έχει υποβάλλει 14 ερωτήσεις, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και απαντήσεις δεν πήρε από κανέναν!


Παρουσιάζοντας πάντως την σχετική απόφαση προμήθειας καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ισχύει μέχρι σήμερα, είπε η προμήθεια γίνεται «απ΄ ευθείας εκ των παραγομένων παρά εν Ελλάδι Διυλιστηρίων άνευ διαγωνισμού…» και πρόκειται για διυπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη επί Γεωργίου Παπαδόπουλου.


Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δια του προέδρου της Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι ανοίγει το «φάκελο» της υπόθεσης προς αναζήτηση στοιχείων από όλες τις δυνατές πηγές.


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πάντως Απόστολος Κακλαμάνης έκανε λόγο ακόμη και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.



http://www.skai.gr/news/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης