ΠΡΕΒΕΖΑ:«Έγδυσαν» τις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Λάμαρης

Στις 200.000€ ανέρχονται - σύμφωνα με την εκτίμηση των υπηρεσιών που πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο - οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι, που κυριολεκτικά «έγδυσαν» τις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Λάμαρης, από σωληνώσεις και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. 


Οι άγνωστοι «ξήλωσαν» συνολικά 12 ηλεκτρικούς πίνακες, πολλά μέτρα καλωδίων , σωληνώσεις, αντλίες και ότι άλλο τους ήταν χρήσιμο, ενώ άφησαν πίσω τους μόνο ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για να κόψουν τα βαριά μεταλλικά αντικείμενα. 

Nα θυμίσουμε ότι οι παραγωγοί επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, ο οποίος μετέφερε το πρόβλημα στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δήμητρα Γεωργακοπούλου, ενώ επίκειται και επίσκεψή του στο γραφείο της στα Ιωάννινα. 

Οι κλοπές στους ΤΟΕΒ της περιοχής το τελευταίο διάστημα τείνουν να πάρουν την μορφή επιδημίας. Οι δράστες εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα μηχανήματα, σπάζουν τις κλειδαριές και αφαιρούν τα μεταλλικά αντικείμενα τα οποία στην συνέχεια πωλούν σε τρίτους.

 Σήκωσαν υπόγειο καλώδιο 200 μέτρων


Την ίδια στιγμή, άγνωστοι κατάφεραν να αφαιρέσουν υπόγειο καλώδιο φωτισμού 200 περίπου μέτρων από τον δρόμο Ελάτρειας Ωρωπού, αφήνοντας στο σκοτάδι την περιοχή. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λούρου κ. Λάζαρο Παπαχρήστο οι άγνωστοι - μέχρι στιγμής - δράστες έσκαψαν κατά μήκος του δρόμου και το επόμενο βράδυ, αφαίρεσαν το βαρύ καλώδιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Ο κ.Παπαχρήστος μάλιστα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή , η οποία έχει ως αποτέλεσμα στη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός. Αίτημα του Δήμου είναι η άμεση ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό 3 ατόμων καθώς και τη διεύρυνση της ακτίνας δράσης των ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης