Καμπάνια για την απογραφή στο Δήμο Αρταίων

Σε καμπάνια ενημέρωσης για την απογραφή πληθυσμού η οποία θα πραγματοποιηθεί από 10-24 Μαΐου 2011 θα προβεί ο Δήμος Αρταίων. Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 29-4-2011 ενέκρινε ομόφωνα την ψήφιση πίστωσης 3.500 Ευρώ. 


Το θέμα έφερε ως έκτακτο στο Δ.Σ. ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης. Αντίστοιχες καμπάνιες γίνονται και σε άλλους Δήμους επειδή παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα, δηλ. της μη πραγματικής αποτύπωσης του πληθυσμού, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γεώργος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα Δήμο και τις χρηματοδοτήσεις που δικαιούται να λαμβάνει από την πολιτεία. 

Ο κ. Γεώργος επεσήμανε ότι ενώ ο πληθυσμός στην πόλη μας αγγίζει περίπου τις 40.000 σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στην προηγούμενη απογραφή είχαν απογραφεί μόνο 21.000 κάτοικοι. Άρα υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην αποτύπωση του πραγματικού πληθυσμού.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Γεώργος ανέφερε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε  το δεκαπενθήμερο από 10 με 24 Μαΐου 2011 θα διεξαχθεί η Απογραφή πληθυσμού και κτηρίων, η οποία πραγματοποιείται κάθε δεκαετία. 

Στην προηγούμενη απογραφή, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχουμε μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού από την Άρτα προς τα ορεινά χωριά του νομού μας. 

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου ήταν ο πραγματικός πληθυσμός της Άρτας να μην αποτυπώνεται σωστά και να απογράφονται περίπου οι μισοί κάτοικοι από τον πραγματικό πληθυσμό. 

Η πολιτεία, δυστυχώς, έχει εντάξει ένα μεγάλο μέρος των χρηματοδοτήσεών της προς τους ΟΤΑ σε σχέση με τον πληθυσμό που αποτυπώνεται στην απογραφή που γίνεται κάθε δέκα χρόνια.

Για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την μετακίνηση των κατοίκων της πόλης μας προς άλλες περιοχές προτείνουμε σ’ αυτό το μικρό διάστημα που μας απομένει μέχρι την απογραφή να προχωρήσουμε σε μια διαφημιστική καμπάνια και να τονίζουμε στους κατοίκους της Άρτας το γιατί πρέπει να απογραφούν στον τόπο που διαμένουν. 

Για το λόγο αυτό προτείνουμε προς το Σώμα να εγκρίνει την ψήφιση του ποσού των 3.500 Ευρώ με Φ.Π.Α. που θα χρησιμοποιηθεί για διαφημιστική προβολή:

1.Στον τοπικό Τύπο
2.Για εκπομπή ραδιοφωνικών διαφημιστικών μηνυμάτων στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς
3.Για την τηλεοπτική προβολή διαφημιστικού μηνύματος στον ART TV
4.Για διαφημιστική προβολή στο Διαδίκτυο
5.Δημιουργία αφισών
6.Παραγωγή ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μηνύματος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης