ΔΗΠΑΚ ΑΡΤΑΣ: Καλεί για ένα αγωνιστικό βήμα μπροστά

Από την "Δημοκρατική Πανεπιστημoνική Κίνηση Γιατρών Άρτας" (ΔΗΠΑΚ), λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, εν όψει των εκλογών που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
 
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Απευθυνόμαστε σ΄όλους εσάς που δικαιολογημένα ανησυχείτε για το επαγγελματικό και επιστημονικό σας μέλλον, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που στο όνομα της κρίσης αφαιρεί δικαιώματα απ΄όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να γίνει ακόμη φθηνότερη η εργασία για το κεφάλαιο.

Που στο όνομα της κρίσης προωθεί νομοσχέδια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας με περικοπές δαπανών για τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, φάρμακα, υλικά, εξετάσεις, ασφαλιστικά ταμεία και παράδοση τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου γίνονται σε πολύ κρίσιμη περίοδο. Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) σας καλεί με την ψήφο σας να κάνετε ένα αγωνιστικό βήμα μπροστά να αλλάξετε τους συσχετισμούς στους επιστημονικούς συλλόγους των γιατρών και να διεκδικήσουμε :


Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγειάς-Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τα βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο .


Πρωτοβάθμιο επίπεδο Υγείας, του αποκλειστικά δωρεάν δημόσιου συστήματος Υγείας –Πρόνοιας,  που να λειτουργεί με πυρήνα το Κέντρο Υγείας με τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του στο οποίο θα έχουν ενταχθεί όλες οι υπηρεσίες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Να αναπτύσσεται σε κάθε χωριό και πόλη με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά κ.α .


Χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία –Πρόνοια. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο (45%) .


Να προσληφθεί στο δημόσιο –κρατικό σύστημα όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, τεχνικό βοηθητικό κ.λ.π) με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .


Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 5ήμερο 6ωρο και μία εφημερία το πολύ την εβδομάδα. Βασικός μισθός 2000€ μείκτα για τον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο, με επιπλέον οικογενειακό επίδομα και χρονοεπίδομα .

Τελικός βασικός μισθός 4,000 €με 30 χρόνια προϋπηρεσία. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40,000 € και 5,000 € επιπλέον για κάθε παιδί . Κατάργηση των εισφορών για την υγειά σε όλους, σταδιακή μείωση των εισφορών για τον κλάδο σύνταξης. 

Στους αυτοαπασχολούμενους η χρηματοδότηση στο κλάδο σύνταξης να είναι κατά 1/3 από τους ασφαλισμένους και κατά 2/3 από το κράτος. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης με πλήρη δικαιώματα στα 55-50 αντίστοιχα στους άντρες και τις γυναίκες. Κατώτερη σύνταξη 1600€ μεικτά.


Να ενταχθούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, με 2000€ κατώτερο μεικτό μισθό και με ανάλογες αυξήσεις συμφωνά μα τα χρόνια προϋπηρεσίας του καθενός, με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και σύγχρονα δικαιώματα για όσο διάστημα διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς για αυτοαπασχολούμενους με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 40.000 €, να τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου για το ιατρείο και φθηνά τιμολόγια ΔΕΚΟ. Άμεση έντοκη πληρωμή από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κατάργηση αναμονής για την ειδικότητα . Έως ότου μηδενιστεί ο χρόνος αυτός να είναι συντάξιμος ,με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού. 

Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμών για την έναρξη της ειδικότητας. Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα. 

Η ειδίκευση των γιατρών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.


Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, για παροχή συγγραμμάτων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια. Αποσύνδεση της εκπαίδευσης των ιατρών από τις επιχορηγήσείς των φαρμακευτικών εταιριών.


Κατάργηση των 5 € και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.


Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες επιχειρηματικές μονάδες υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.


Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης δωρεάν φαρμάκου και βιοιατρικής τεχνολογίας .


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΠΑΚ)


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

1,ΓΙΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2,ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
3,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4,ΠΑΠΑΚΙΤΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5,ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6,ΤΥΜΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
7.ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Ι.Σ

1,ΓΙΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2, ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
3.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4,ΠΑΠΑΚΙΤΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5.ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.ΤΥΜΠANIΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης