Επιμήκυνση εξετάζει το ΔΝΤ

Τη δυνατότητα να δοθεί στη χώρα μας μεγαλύτερη παράταση ως προς το χρόνο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων εξετάζει το ΔΝΤ, την ώρα που στελέχη της τρόικα βρίσκονται στη χώρα μας, στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης.


«Το ζήτημα μιας διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης έχει τεθεί επί τάπητος, ωστόσο δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς τις αποφάσεις μας» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολάιν Άτκινσον, την ίδια ώρα που οι αγορές προεξοφλούν ότι η χώρα μας χρειάζεται νέες ενισχύσεις από ΔΝΤ και ΕΕ, χωρίς να αποκλείουν και κάποια μορφή αναδιάρθρωσης.

Μετά από πιέσεις που άσκησαν οι δημοσιογράφοι, η κ. Άτκινσον ανέφερε ότι η αλλαγή αναμένεται ότι θα αφορά το σκέλος της παράτασης ως προς την αποπληρωμή. «Αντί για διάστημα τριών ή πέντε ετών, η εξόφληση να πρέπει να γίνει από έξι μέχρι δέκα χρόνια», προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αναγγείλει κάτι συγκεκριμένο.

Ερωτηθείσα για τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από μια τέτοια αλλαγή, η κ. Άτκινσον διευκρίνισε ότι απλά θα δοθεί στην χώρα μας περισσότερος χρόνος για την εξόφληση του δανείου.

Πηγή:newscode.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης