ΧΙΜΑΡΑ: Δήμαρχος ο Γκόρος, έχασε ο Μπολάνος

"Η Χιμάρα χρειαζόταν αλλαγή" δήλωσε ο νικητής των χθεσινών δημοτικών εκλογών, στην Αλβανία, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη συγκεκριμένη περιοχή, Γιώργος Γκόρος.Τη δήλωση αυτή του κ. Γκόρο, ο οποίος επικράτησε του απερχόμενου δημάρχου, υποψηφίου του ΚΕΑΔ και προέδρου της οργάνωσης "Ομόνοια", Βασίλη Μπολάνου, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "Ora News".


Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναδείχτηκε νικητής, με 1574 ψήφους έναντι 1472 του αντιπάλου του.

Σύμφωνα με τα αλβανικά, τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Χιμάρα, μόλις πληροφορήθηκαν την επικράτηση του υποψήφιου του κόμματός τους, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μπροστά στο εκλογικό του κέντρο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μειονοτικές επαρχίες, μέχρι τώρα τα ανεπίσημα αποτελέσματα αναδεικνύουν νικητή τον νυν έπαρχο Ηρώδη Νταλιάνη στη επαρχία Λιβαδειά Αγίων Σαράντα του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) έναντι του Ηλία Καλυβιώτη υποψηφίου του νεοσύστατου Κόμματος των Ελλήνων MEGA. 

Νικητής είναι και ο Χρήστος Καΐσης στην επαρχία Αλύκου, υποψήφιος επίσης του ΚΕΑΔ, έναντι του Χρήστου Τσιάβου του MEGA και του Ηλία Θανάση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο σύνολο 8 ελληνικών μειονοτικών επαρχιών στους νομούς Αργυροκάστρου, Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, το ΚΕΑΔ, φαίνεται να έχει προβάδισμα και σε δύο ακόμα μειονοτικές επαρχίες στο Δέλβινο και Αγίους Σαράντα, και σε μία στο Αργυρόκαστρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης