ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Καχριμάνης στους ναυαγούς-μετανάστες

Τους ναυαγούς – μετανάστες επισκέφτηκε στην Πρέβεζα ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος από τα ξημερώματα χθες ήταν σε συνεχή ετοιμότητα για τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών στο έργο της περισυλλογής και φιλοξενίας τους. 


Αμέσως μετά ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τραγωδίας με θύματα μετανάστες που στην επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης από αδίστακτα και οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων. 

Η θαλάσσια μεταφορά μεταναστών το τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση και αν δεν ανακοπεί θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η ίδια επιτακτική ανάγκη υπάρχει και στο ζήτημα της μεταφοράς των μεταναστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε Κέντρα Φιλοξενίας». 

Την ίδια στιγμή ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, ότι η Περιφέρεια είναι στη διάθεσή τους για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς επίσης και για τη συνδρομή της στην αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν. 

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήρια του προς όλους τους φορείς της Πρέβεζας, τους εθελοντές και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για τη διάσωση αλλά και για τη φιλοξενία που παρέχουν στους μετανάστες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης