ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ: Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!

Τη στιγμή που η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό (κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιπά αποΚΟΜΜΑΤΑ του Ευρωμονόδρομου) συνεχίζουν το αντιλαϊκό σφυροκόπημα .

Τη στιγμή που η οργή, η αγανάκτηση, και η καταδίκη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σχεδόν καθολική. Τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βλέπουν τα ποσοστά τους να πιάνουν πάτο, στις δημοσκοπήσεις.


Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αρχίζουν να κατανοούν ότι ο μόνος δρόμος για να κοπεί η όρεξη των κεφαλαιοκρατών, είναι η αντεπίθεσή τους και η διεκδίκηση του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν.

Τη στιγμή που η πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Οικονομία-Λαϊκή Εξουσία κερδίζει καθημερινά έδαφος.
Τη στιγμή που το ΠΑΜΕ δυναμώνει σ’ όλους τους χώρους δουλειάς και οι θέσεις του κερδίζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Αυτή τη χρονική στιγμή έρχεται η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ για να μας πει: «πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως αυτός εκφράζεται». Μόνο που το έργο το έχουμε ξαναδεί!!! Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και η ΠΑΣΚΕ Σιδηροδρομικών στα τέλη του 2010. 

Πρώτα, όμως, είχε στηρίξει το πέρασμα του αντεργατικού - αντιλαϊκού νόμου για τον ΟΣΕ, ενώ, λίγους μήνες μετά τη δήθεν «διαφοροποίησή» της από την κυβέρνηση, υπέγραψε ΣΣΕ με τους όρους που προέβλεπε αυτός ο νόμος.

Άρα η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ δεν πρωτοτυπεί ! ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ !!! Εμφανής ο στόχος. Να μπερδέψουν τους εργαζόμενους προσπαθεί, προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της για τη σημερινή δραματική επιδείνωση της ζωής των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. 

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ, μαζί με εκείνες της ΝΔ και του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ συνέδραμαν στο πέρασμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, δέχτηκαν να φύγουν βασικές κοινωνικές υποδομές από την ευθύνη του κράτους, να δομούνται με ευκαιριακά ευρωπαϊκά προγράμματα. Αποδέχτηκαν την αντιδραστική λογική της ανταπόδοσης που έφερε την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή τους.

Είναι αυτές οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - οπορτουνιστές που στο επίπεδο της ΠΟΕ - ΟΤΑ σπάνε το μέτωπο των εργαζομένων διαχωρίζοντάς τους σε μόνιμους και συμβασιούχους, διευκολύνουν την επίθεση κυβέρνησης, ΝΔ ενάντια στον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη δουλειά, προβάλλοντας παραπλανητικά τη θέση για τη μονιμοποίηση με βάση "την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών

Αυτοί οι αντιπερισπασμοί της ΠΑΣΚΕ δεν πρέπει να ξεγελάσουν ούτε έναν εργαζόμενο. Αντίθετα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Αλήθεια κύριοι της ΠΑΣΚΕ , δηλώνετε δίχως ίχνος ντροπής ότι εσείς δεν είστε με το ΠΑΣΟΚ της …κρίσης αλλά με το ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησε στην κρίση!!! 

Καμιά αυταπάτη λοιπόν, καμιά αναμονή. Όσο νωρίτερα, όσο μαζικότερα αποδεσμευτούν οι εργαζόμενοι απο την ΠΑΣΚΕ, αλλά και απο κάθε άλλη δύναμη που υπηρετεί τους κεφαλαιοκράτες, τόσο αποτελεσματικότερος θα είναι ο αγώνας για την ανατροπή.


Ζιώβας Βασίλης
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων
Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης