Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, Σάββατο 28 Μαΐου: Live


Άρχισαν να μαζεύονται οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος για τέταρτη συνεχόμενη μέρα... Από το πρωί βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος μεγάλος αριθμός πολιτών οι οποίοι θέλουν να δώσουν και σήμερα το «παρών» και να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας, μετά από πρόσκληση που έγινε μέσω Facebook των «Αγανακτισμένων». (Live)


Άνθρωποι όλων των ηλικιών με μία φωνή λένε «ξυπνήσαμε, ως εδώ ήταν».


Και την Παρασκευή αν και βροχερός ο καιρός πάνω από 13.000 κόσμου πλημμύρισε την πλατεία Συντάγματος με τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο… «Δεν θα πληρώσουμε ποτέ», «Κλέφτες, κλέφτες», «Eεε, οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ...», «Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά, την τρόικα θα διώξουμε με τσαμπουκά...», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Ελλάς, Ελλήνων, Αγανακτισμένων», «Εμπρός, εμπρός ξυπνάει ο λαός» είναι μερικά από αυτά… Τον παλμό δίνουν πάντα οι άδειες κατσαρόλες…


Ευρηματικά και τα πανώ που εκτός από αυτά με αντιμνημονιακό χαρακτήρα πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και αυτά που είναι γραμμένα στα ισπανικά, γαλλικά και Ιταλικά… Democracia Real Ya, έγραφε ένα των Ισπανών Indignados. «Η Ελλάδα επίσης αντιστέκεται» σημαίνει.


Σημειώνεται ότι κορύφωση της διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» θα έχουμε την Κυριακή, όπου οι διαδηλωτές όλης της Ευρώπης θα συσπειρωθούν μέσω του group στο Facebook «European Revolution 29-M» που τους καλεί να πάνε σε κεντρικές πλατείες των πόλεων τους, δείχνοντας έτσι την αντίθεση τους στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Πάντως μέχρι στιγμής 56.218 άτομα έχουν πει πως θα παρευρεθούν, 16.662 δήλωσαν πως μπορεί να πάνε ενώ 295.415 άτομα δεν έχουν απαντήσει ακόμα.



Watch live streaming video from thriasioweb at livestream.com

Συνδεθείτε στο Zougla Radio και δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα
 


http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης