ΠΑΤΡΑ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Νομπελίστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο πανεπιστήμιο Πατρών, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του The best ομάδα νεαρών εισέβαλε στο χώρο που πραγματοποιείται το 12ο συνέδριο χημείας και ένας νεαρός φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο ανέβηκε στο πόντιουμ την ώρα που μιλούσε ο βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητής James D. Watson, κρατώντας ένα κοντάρι. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νεαρός προσπάθησε να επιτεθεί στον καθηγητή, ενώ στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν δυο καθηγητές του πανεπιστημίου τραυματίστηκαν ελαφρά στο χέρι και το κεφάλι.

Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι παρέμεναν στην είσοδο του χώρου. Το επεισόδιο έληξε λίγο αργότερα μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών. 


Λίγο αργότερα στο σημείο κατέφθανε και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πάτρας με επικεφαλής τον ίδιο τον Διευθυντή της υπηρεσίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά για το συμβάν απο τον πρύτανη του πανεπιστημίου. 

Το θέμα πάντως θα διερευνηθεί και πειθαρχικά από την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, που ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν από τον κ. Watson.

Οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν στην παραπάνω ενέργεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο διακεκριμένος νομπελίστας, στο παρελθόν, έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικές θέσεις, καθώς έχει διατυπώσει την άποψη ότι βάσει της γενετικής, οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυής από τους λευκούς. 

Η συγκεκριμένη θέση του κ. Watson, την οποία εύκολα μπορεί να βρει κάποιος στο Διαδίκτυο, φαίνεται ότι αποτέλεσε το "κόκκινο πανί" για την επεισοδιακή επέμβαση των αντιεξουσιαστών.


Ο διακεκριμένος επιστήμονες βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα για να μιλήσει στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου ιατρικής χημείας που διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία:  Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο καθηγητής που βραβεύτηκε με Νobel το 1962 μίλησε για την  Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA.

Το Συνέδριο, αφιερωμένο στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και στην Έρευνα για τον Καρκίνο, συνδιοργανώνεται  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Πατρέων και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 http://www.thebest.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης