Πουλήθηκε το Υ/Η της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στα Θεοδώριανα Άρτας

Στο σφυρί είχε βγάλει εδώ και καιρό η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ισχύος 3,9 MW, που λειτουργεί από το 2004  στον  ποταμό Γκούρα των Θεοδωριάνων.


Τελικά το deal έγινε με την εταιρεία ΗΛΥΣΙΟΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ Α.Ε. στην οποία, σύμφωνα πάντα με επίσημη ανακοίνωση της ΡΑΕ (11-3-2011),  μεταβιβάστηκε η υπάρχουσα άδεια παραγωγής.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας ΗΛΥΣΙΟΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ Α.Ε., σύμφωνα πάντα με τη ΡΑΕ είναι: ΑLMER ENTERPRISES LIMITED με ποσοστό 95% και AEOLOS AE με ποσοστό 5,0%. Οι πληροφορίες μας είναι ότι η αγορά κόστισε πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ, χωρίς αυτό να έχει για μας καμιά σημασία. 

Αυτό όμως που έχει εξαιρετική σημασία, είναι ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτό που υποστηρίζουμε  σαν ΟΡΕΙΝΟΙ: Η υπόθεση κατασκευής των υδροηλεκτρικών στα Θεοδώριανα είναι μια μεγάλη μπίζνα των εταιρειών, με την κοινωνία του χωριού μας θεατή και με μεγάλο χαμένο το μοναδικό φυσικό πλούτο  της περιοχής μας.

Σαν ΟΡΕΙΝΟΙ δεν μας ενδιαφέρει σε ποιανού χέρια έπεσε το εργοστάσιο, ούτε τα οικονομικά παιχνίδια των εταιρειών.  Αυτό όμως που θα απαιτήσουμε και από τα νέα "αφεντικά",  είναι να τηρηθούν κατά γράμμα οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου, αφού είναι γνωστό και έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, ότι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ παραβίαζε συστηματικά περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του έργου.  

Σε αντίθετη περίπτωση πολύ γρήγορα θα βρουν απέναντί τους την κοινωνία των Θεοδωριάνων.
 Επίσης με αφορμή το παραπάνω γεγονός, δηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν επιθυμούμε και δεν είμαστε διατεθιμένοι να επιτρέψουμε την εγκατάσταση άλλου υδροηλεκτρικού στα ποτάμια των Θεοδωριάνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ