ΑΡΤΑ: Ανακαλούνται τα πλαστά πτυχία

Τα πλαστά πτυχία που είχαν χορηγηθεί κυρίως από ΤΕΕ της Άρτας και αποτέλεσαν το διαβατήριο για διορισμό στο δημόσιο, για δεκάδες αποφοίτους ανακαλούνται ενώ δόθηκε εντολή στο ΑΣΕΠ να μη λαμβάνει υπόψιν του τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών. 


Η υπόθεση αυτή είχε αποκαλυφθεί προ τετραετίας και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς είχε στηθεί στα Γιάννινα, την Άρτα και άλλες επαρχιακές πόλεις μία τεράστια φάμπρικα η οποία χορηγούσε τίτλους σπουδών με άριστα έναντι αδρής αμοιβής. 

Σε πολλές περιπτώσεις οι απόφοιτοι δεν είχαν παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα. Το θέμα επανέρχεται τώρα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία γίνεται γνωστή η ανάκληση των τίτλων σπουδών. 

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται: Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έδωσε αμέσως εντολή να επισπευσθεί η διερεύνηση του θέματος με τα πλαστά πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας. Υπόθεση που εκκρεμούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα τέλη του 2010 ζητά την ανάκληση των πτυχίων. 

Εν συνεχεία η Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου Φ. Νόκα, προβαίνει σε ανάκληση των πτυχίων αυτών κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η οποία παράλληλα ζητά από το ΑΣΕΠ να μη λαμβάνει υπόψη του τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών στους διαγωνισμούς του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ