Τελευταίο αντίο στον Κώστα Παπά

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας από τον Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Μελέτιο.


Η κηδεία ήταν πάνδημη και έγινε με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκατοντάδες άνθρωποι προσήλθαν στον ιερό ναό κι αποχαιρέτισαν τον συνάδελφο, το φίλο, το σύζυγο, τον πατέρα, το γιο, τον αδελφό, το «παλικάρι» που έκανε όλη την Άρτα να δακρύσει με τον πρόωρο και τόσο άδικο χαμό του.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης από την Άρτα και απ’ όλη την Ήπειρο, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου οι οποίοι συνόδευσαν τον εκλιπόντα ως την τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Άρτας.

Στεφάνι έστειλαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας, οι Δήμαρχοι και τα Δ.Σ. των Δήμων Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Νικ. Σκουφά, η κοινότητα Ματσουκίου απ’ όπου καταγόταν ο εκλιπών, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ΤΕΕ Ηπείρου, το τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Άρτας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, η ΟΝΝΕΔ Άρτας, η ΕΠΣΑ Άρτας, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας και άλλοι πολλοί.

Τη σωρό του εκλιπόντος συνόδευσε ως την εκκλησία η Φιλαρμονική του «Σκουφά». Έξω από τον Ιερό Ναό υπήρχε Στρατιωτική Μπάντα και Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο απέδωσε τιμές στον εκλιπόντα. Στον τάφο ήταν παρατεταγμένο ειδικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων για απόδοση τιμών με τιμητικές βολές κατά την ταφή της σορού του εκλιπόντος. Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας εκφωνήθηκαν επικήδειοι.

Επικήδειοι Λόγοι
Εκ μέρους της Κυβέρνησης η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου= Μπάστα εξέφρασε τη θλίψη και απηύθυνε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, όλων των μελών της Κυβέρνησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

"Σήμερα η Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο αποχαιρετά ένα δραστήριο, έντιμο και ικανό στέλεχός της. Η κοινωνία της Άρτας αποχαιρετά μια εξέχουσα προσωπικότητα, έναν συνεπή, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο. Η οικογένεια και οι φίλοι του αποχαιρετούν τον καλό σύζυγο, τον στοργικό πατέρα, τον λατρεμένο φίλο. Κι όλοι εμείς αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που αγωνίστηκε και υπηρέτησε με συνέπεια το κοινό καλό στην περιοχή. Ο Κων/νος Παππάς ήταν υπόδειγμα εξαιρετικού επιστήμονα, ακούραστου επαγγελματία, συνετού οικογενειάρχη και πραγματικού ενεργού πολίτη".

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε: «Σήμερα δεν θα σου πω μπράβο για την εισήγησή σου. Σήμερα έχω το θλιβερό προνόμιο να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους της Αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου. Όλο αυτό τον καιρό μας έλεγες αυτά που έβλεπες για την Άρτα. Θυμάμαι ακόμα που μου είπες, ναι, θα πορευτώ μαζί σας με μια αρχή. Εγώ για την Άρτα είμαι το καλό παιδί. Εγώ θέλω το καλό της Άρτας γι’ αυτό έρχομαι μαζί σας.

Όλο αυτό τον καιρό που μαζί πορευτήκαμε μας δίδαξες αξίες, αγάπη, εργατικότητα, αυταπάρνηση. Σήμερα εδώ όλοι εμείς βλέπουμε το κενό που αφήνεις στην οικογένειά σου και στην Άρτα και παρακαλούμε τον Ύψιστο να μας βοηθήσει να σταθούμε αρωγοί και στην οικογένεια και στην Άρτα σου. Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ Κώστα».

«Οι φίλοι που φεύγουν αδόκητα αφήνουν βαθιές χαρακιές στην ψυχή μας» είπε στον επικήδειο λόγο του ο Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης. «Το ξέρουμε καλά πως δεν γεννήθηκες για τα ωραία και μεγάλα λόγια μα γεννήθηκες για μεγάλα και ωραία έργα. Υπηρέτησες τον τόπο με την αγνότητα, την εντιμότητα και την ανιδιοτέλεια που ταιριάζει στον άνθρωπο της συνέπειας, της σεμνότητας, της ακεραιότητας. Αλλά είναι αβάσταχτη κάποτε ζωή και δεν αφήνει να πιούμε το γλυκό ποτήρι της ως το τέλος. Είχαμε πολλά σχεδιάσει, φίλε Κώστα, να κάνουμε.

Δεν προλάβαμε… Δεν θέλω να πω κι εγώ πως φεύγεις αφήνοντας πίσω σου ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Φεύγεις ωραίος και δυνατός αφήνοντας πίσω στα παιδιά σου να κρατήσουν άξιο το όνομά σου συνεχίζοντας αυτό το έργο που άφησες στην μέση εσύ. Θα προχωρήσει η ζωή γιατί δεν γίνεται αλλιώς… Η λύπη μας δεν είναι αυτή Κώστα. Η λύπη μας είναι πως το δικαίωμά μας να φτάσουμε τη ζωή μας ως το τέλος δεν το ορίζουμε πάντα εμείς».

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Ευστάθιος Νάνος τόνισε: «Εκτιμώ σε σένα τον άνθρωπο που υπήρξε για όλους μας παράδειγμα για την εργατικότητα, την εντιμότητα, το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Υπήρξες για όλους εμάς σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα επίπεδα. Ο άριστος οικογενειάρχης, ο άριστος σύζυγος, ο άριστος πατέρας, ο άριστος επαγγελματίας, ο άριστος ιδεολόγος και αγωνιστής».

«Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε το φλουρί της πίτας του συλλόγου να δοθεί στην κόρη σου η οποία είναι φοιτήτρια του Πολυτεχνείου αφού εσύ συνάδελφε Κώστα δεν μπόρεσες να είχες το φλουρί της ζωής» είπε ο Νίκος Φακίτσας εκ μέρους του Συλλόγου Μηχανικών Άρτας.

«Ετούτος δω ο πολιτικός δεν ήθελε να μετακινείται με υπηρεσιακά οχήματα ακόμα και για υπηρεσιακούς λόγους. Σε δύσκολες οικονομικές στιγμές χρειάζεται παντού οικονομία και να παραδειγματίζουμε τον κόσμο με τη συμπεριφορά μας, έλεγες. Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους μας. Η Άρτα έχασε μια ελπίδα» ανέφερε εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας ο Δημήτρης Σκανδάλης.

Εκ μέρους του ΤΕΕ Ηπείρου η Ανίτα Παπανικολάου είπε: «Κώστα μας, γέννημα – θρέμμα αυτής της πόλης πάλεψες, αγωνίστηκες και δούλεψες πολύ σκληρά. Και τώρα που ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις αυτά που υποσχέθηκες έφυγες αναπάντεχα…».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ