ΗΠΕΙΡΟΣ SOS: 978 άτομα χωρίς δουλειά σ' ένα μήνα...

Δραματικό SOS από χιλιάδες οικογένειες. ΟΑΕΔ: 21.354 οι άνεργοι στην περιοχή της Ηπείρου. Συνεχίζει να κάνει τεράστια άλματα η ανεργία στην Ήπειρο, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, ειδικά των νέων ατόμων, να βρουν μια δουλειά. 


Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τον Δεκέμβριο του 2010, στην περιοχή μας οι άνεργοι ανήλθαν σε 21.354!

Συγκριτικά με το Νοέμβριο του ίδιου έτους, όταν οι άνεργοι ήταν 20.376, υπάρχει μια αύξηση 978 ατόμων. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά, ότι κάθε ημέρα για ένα μήνα, ανάμεσα στο Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, έχαναν τη δουλειά τους 32 εργαζόμενοι!

«ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ»!

Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν, την πολύ μεγάλη κρίση, την οποία περνούν οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και στέλνουν παράλληλα μήνυμα προς τους αρμόδιους για να λάβουν περισσότερα μέτρα, για να τονωθεί η αγορά, να βρεθούν νέες θέσεις εργασίας και να υπάρξει οικονομική ανάσα, τόσο σε χιλιάδες νοικοκυριά, όσο και σε επιχειρήσεις.

«Είναι πασιφανές, ότι η ανεργία καλπάζει και πρέπει να τη συγκρατήσει κάποιος. Τη δεδομένη στιγμή, αυτή τη δύναμη την έχουν οι Κυβερνώντες και καλό θα είναι να προσπαθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνουν πηγές.

Στην Ήπειρο, τον περασμένο Δεκέμβρη οι άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι για λιγότερο από ένα χρόνο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν σε 12.613, ενώ εκείνοι που ξεπέρασαν το ένα χρόνο ήταν 8.741, δείγμα της ολοένα και αυξανόμενης επιδείνωσης των πραγμάτων. Παράλληλα, 2732 άτομα δεν αναζητούσαν εργασία.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ...

Σημαντική αύξηση των ανέργων, όμως, παρατηρείται και σε Πανελλαδικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα φθάνουν τους 653.552, υπάρχει δηλαδή αύξηση 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα! Οι ειδικοί μιλούν για τεράστιο άλμα και πλέον η ανεργία αναδεικνύεται σε μείζον κοινωνικό θέμα.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.673, μειωμένες κατά 11,42% σχετικά με τον Δεκέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 29.703 και είναι μειωμένες κατά 5,92% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 (μειωμένες κατά 48,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.652.

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης