Η Τουρκία θα επιβάλει την πολιτική της

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ειδικού Συνεργάτη  

Οι εργασίες της 3ης Διάσκεψης Διπλωματών που διοργανώνει ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου ξεκίνησαν με την επίσκεψη-προσκύνημα όλων των Πρεσβευτών που υπηρετούν εντός και εκτός της χώρας στο Μαυσωλείο του Κεμάλ στην Άγκυρα.


Το πρώτο μέρος της Διάσκεψης που γίνεται με θέμα «Οραματική διπλωματία: Παγκόσμια και Περιφερειακή Τάξη από την προοπτική της Τουρκίας», θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα και το δεύτερο στη Θεοδοσιούπολη-Ερζερούμ με την παρουσία των κ.κ. Ερντογάν και Παπανδρέου.

Ο μάγος της τουρκικής διπλωματίας και οραματιστής του νεοοθωμανισμού κ. Νταβούτογλου στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε επιγραμματικά τα εξής:

«Η Τουρκία δεν θα ανήκει πια στις χώρες που αντιδρούν μετά τη δημιουργία μιας νέας τάξης στον κόσμο. Εάν θα δημιουργηθεί μια νέα τάξη θα είμαστε επικεφαλής των χωρών που θα αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο της. Έχουμε και το δικαίωμα και τη δύναμη για να το κάνουμε.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες δεν θα είναι οι πυροσβέστες που θα τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές που προκαλούν οι κρίσεις μεταξύ των χωρών, αλλά θα γίνουν οι σχεδιαστές, οι διαμορφωτές που θα παρεμποδίζουν το ξέσπασμα πυρκαγιών. Είμαστε η χώρα που θα ενώνει τους κόσμους που διαμελίζονται. Δεν είμαστε η χώρα που περνά κρίση ταυτότητας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Καταλήγοντας ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ θα αναβαθμιστεί. Θα συνεχίσουμε , είπε, την πορεία μας προς την Ε.Ε. «Ο λόγος που δεν εντάχθηκε ακόμα η χώρα μας στην Ε.Ε δεν είναι η έλλειψη βούλησης της Τουρκίας, αλλά τα πολιτικά εμπόδια που προβάλει η Ε.Ε.

Το Κυπριακό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη στην Ε.Ε. Αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη δεν γνωρίζει την Τουρκία. Εάν νομίζουν ότι θα κάνουμε επιλογές πλανώνται. Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει να επιλέξουμε κάτι που δεν θέλουμε. Οι συνετοί και οι λογικοί δεν πρέπει να φέρνουν μπροστά μας τέτοιες επιλογές».

Εκπληκτική η αλαζονεία του κ. Νταβούτογλου. Αυτή τη γραμμή θα ακολουθήσουν και οι διπλωμάτες του. Εμείς αναρωτιόμαστε τι μπορεί να συζητήσει ο κ. Παπανδρέου με ανθρώπους που διακατέχονται από τέτοια έπαρση. Ας τον φωτίσει ο Θεός τις Άγιες μέρες που διανύουμε…

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης