Το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ θα τιμήσει στην Αθήνα τον Κ. Τσιλιγιάννη

Συγκεκριμένα στην Αθήνα την 28η Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναϊς», θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση.

Θα παραστούν πολλοί μητροπολίτες μεταξύ των οποίων ο Άρτης, ο Σπάρτης, ο Αργολίδος, ο Περιστερίου, ο Λαγκαδά, κ.α., καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ρωσσικής Πρεσβείας και πολλοί Αρτινοί.


Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιασθούν τα Άπαντα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού από τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Δημήτριο Γόνη και το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσιλιγιάννη «Η δίκη του Μαξίμου του Γραικού» από τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Σπυρίδωνα Κοντογιάννη.

Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Ινστίτουτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός κ.Νικόλαος Γκουράρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.Ιγνάτιος Δ΄ και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Στη συνέχεια θα τιμηθεί από το Άγιον Όρος ο Δικηγόρος, Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας Κωνσταντίνος Τσιλιγιάννης για την προσφορά του στην ανάδειξη του αγίου Μαξίμου του Γραικού στον ελληνικό χώρο, θα προβληθεί ντοκυμανταίρ και τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης