Ερζερούμ: Το μηδενικό πρόβλημα

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

 

Ε Υ Τ Υ Χ Ε Ι Σ για τη νέα και πρωτοφανή επιτυχία τους οι οικοδόμοι του Νεο-Οθωμανισμού, ισλαμιστές κυβερνώντες της Άγκυρας. Δεδηλωμένα υπερήφανοι για τις επιτυχίες τους στο Κυπριακό από 2002-2011 στην εξουσία («χωρίς να φύγει ούτ’ ένας στρατιώτης και χωρίς να δοθεί ούτε σπιθαμή εδάφους») και κορδώνοντας με περισσή αυτοπεποίθηση, ότι «με καμιά ΕΕ δεν ανταλλάσουν την Κύπρο», είχαν την Παρασκευή το κλέος να επιδεικνύουν διεθνώς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ.Α.Παπανδρέου να προσφωνεί «καρντάσικα» τον ηγέτη τους κ. Ερντογάν και τη σύναξη των ανά τον κόσμο Τούρκων πρέσβεων στην Ερζερούμη…



Χ Ω Ρ Ι Σ ποτέ να αποσύρουν και ν’ αποκηρύξουν τη διακηρυγμένη απειλή πολέμου (casus belli) που απαγορεύει στην Ελλάδα την άσκηση των διεθνώς νομίμων δικαιωμάτων της στο εύρος των χωρικών της υδάτων, χωρίς ποτέ να μειώσουν τις επιδρομικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την πολεμική τους αεροπορία, χωρίς ποτέ να απαγκιστρώσουν τις αποβατικές δυνάμεις της 4ης Στρατιάς τους που εποφθαλμιούν τα ελληνικά νησιά, χωρίς την παραμικρή έκπτωση της επεκτατικής τους στρατηγικής στις «γκρίζες» από τους ίδιους «ζώνες» του Αιγαίου, χωρίς να συμμορφωθούν έστω και στις ελάχιστες συμπεριφορές που επέβαλλε, με άδεια της Αθήνας το 1999, η τουρκική υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ, είχαν την ευτυχία να καυχώνται εντός και εκτός Τουρκίας την επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας ότι:

Παρ’ όλ’ αυτά, ιδού που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προσήλθε εύχαρις «καρντάσης», ομνύων πίστη και βεβαιότητα και προθυμία στις αγαθές προθέσεις όχι μόνο τών από την εποχή του αειμνήστου Ισμαήλ Τζεμ κεμαλιστών, αλλά προπάντων του «αδελφοποιτού» έμπιστου και ικανού κ. Ερντογάν.

Ε Κ Φ Ω Ν Η Σ Ε και βαθυστόχαστη ομιλία, πλήρη ευχολογίων και προσδοκιών, επαναλαμβάνοντας τις επί δεκαετίαν διαψευδόμενες εμπράκτως υπό της Τουρκίας αθηναϊκές προσδοκίες ο κ. Γ.Α.Π. Διαβεβαιώνοντας την Άγκυρα ότι παραμένει σημαιοφόρος της ένταξής της στην ΕΕ. Χωρίς την παραμικρή νύξη, ή διάθεση, για οποιοδήποτε επιτίμιο που θα επισύρει εναντίον της η Τουρκία εάν -στον αιώνα τον άπαντα- δεν στέρξει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο για τον τερματισμό της 37χρονης ήδη στρατιωτικής κατοχής των εδαφών της Κύπρου, ή δεν άρει τις επεκτατικές κατά των ελλαδικών κυριαρχικών δικαιωμάτων βλέψεις της.

Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου κι η ομιλία του στο Ερζερούμ, χάρισαν την ευτυχία στον Νεο-Οθωμανιστή κ. Νταβούτογλου να αυτο-επιβεβαιωθεί στη στρατηγική του ότι: Ιδού η Ελλάς, ιδού εδώ κι ο πρωθυπουργός της, μηδενικό πρόβλημα για την Τουρκία…

http://www.sigmalive.com/simerini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ