Ο ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΟΣ παραιτήθηκε από την ΠΑΣΕ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό με αίτημα την σύγκληση άτυπου οργάνου για την νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανθεσσαλικής Συντονικής Επιτροπή (ΠΑΣΕ) για την εκτροπή του Αχελώου, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Αλεξάκος, υποβάλλοντας την παραίτηση του από την Προεδρία της ΠΑΣΕ.



Στην επιστολή, αναφέρει «Όπως γνωρίζεις η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑ.Σ.Ε.) για την μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, που έχει συσταθεί από εικοσαετίας, απαρτιζόταν μέχρι τώρα από τους Νομάρχες των τεσσάρων Νομών, τους Δήμαρχους των Πρωτευουσών καθώς και τους Προέδρους των Τ.Ε.Δ.Κ. της Θεσσαλίας. Εκτός από τους παραπάνω στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΑ.Σ.Ε. συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕE), εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων καθώς και πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι της περιοχής μας.

Μετά τον νόμο 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Αυτονόητο είναι ότι αυτή η διαφοροποίηση θα επηρεάσει και τη δομή της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΑ.Σ.Ε. Εκτιμώ ότι η νέα δομή πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση των νέων αιρετών αρχόντων της Θεσσαλίας και της υπάρχουσας εκτελεστικής γραμματείας της ΠΑ.Σ.Ε. ώστε να διασφαλιστεί και η λειτουργικότητα και η αντιπροσωπευτικότητα.

Προτείνω με πρωτοβουλία σας να συγκληθεί το άτυπο όργανο που θα συμπεριλαμβάνει εκπροσώπους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας της αιρετής Περιφέρειας, το σύνολο των εκλεγμένων Δημάρχων της Θεσσαλίας και την υφιστάμενη εκτελεστική γραμματεία, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της ΠΑ.Σ.Ε., την υπάρχουσα κατάσταση και να αποφασιστεί από κοινού η νέα δομή του οργάνου. Θεωρώ ότι η σύγκλιση του οργάνου πρέπει να γίνει πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός αφού θα υπάρξουν γεγονότα που οι πρωτοβουλίες απαιτούν η σύνθεση της ΠΑ.Σ.Ε. να είναι εναρμονισμένη με τις θεσμικές αλλαγές και τη λαϊκή ετυμηγορία.

Θεωρώντας αυτονόητη την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΠΑ.Σ.Ε., σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να συμπαρίσταμαι με κάθε τρόπο στο έργο της, μέχρι την τελική δικαίωση των κοινών προσπαθειών μας, που σημαίνει νερό στον Θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο».

http://www.trikalanews.gr/

Σημ "Α-ΤΖ": Ο Φώτης Αλεξάκος, μέχρι πρότινος Νομάρχης Καρδίτσας, έγινε γνωστός στην Άρτα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, από την έντονη δράση του για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης