Α΄ΓΥΡΟΣ: Τρίτη θέση για την "Μεγάλη Κυρία"...

Η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Γυναικών «έπεσε» με την Ορμή να παραμένει μόνη στην κορυφή και τη Νέα Ιωνία και Αναγέννηση Άρτας να ακολουθούν.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας για την 9η αγωνιστική, η Νέα Ιωνία έφτασε δύσκολα στην επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ με 25-24 και διατηρήθηκε στους τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ορμή.


Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας από την άλλη συνέτριψαν στην Πάτρα τον Άρη Θεσσαλονίκης με 41-23 και προχωρούν χωρίς αντίπαλο στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

 Αναγέννηση Άρτας-Παναιτωλικός 30-27

Χθες στην Άρτα, η Αναγέννηση πέτυχε σημαντικό δίποντο στο γειτονικό ντέρμπι με 30-27 επί του νεοφώτιστου Παναιτωλικού και επανήλθε μέσα στην πρώτη τριάδα της κατάταξης ισοβαθμώντας με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

 Η "Μεγάλη Κυρία" πήρε δίκαια τη νίκη, ενώ είχε φτάσει τη διαφορά ακόμα και στα 7 γκολ και θα μπορούσε να την έχει φτάσει ακόμα ψηλότερα αν πολλά από τα σουτ των παικτριών της δεν έβρισκαν το δοκάρι της αντιπάλου ομάδας.

Κορυφαία και πρώτη σκόρερ της Αναγέννησης η Ρουμάνα Μαρία Μπρίκα  στην πρώτη της εμφάνιση, πετυχαίνοντας 8 γκολ. Από 5 γκολ πέτυχαν Βέμη Μπαλάφα και Γκορντίεβα 4 η Βράτσεβα, 2 η Σκουτέλα και 1 η Σκάρα.

Τα δεκάλεπτα: 6-4, 11-9, 18-16 (ημίχρονο), 21-21, 25-23, 30-27

Αναγέννηση (Σ. Ντάλας): Μπαλάφα 5, Σκουτέλα 2, Χήττα, Βέμη 5, Σαγάνη, Σκάρα 1, Αποστόλου, Τζουρμάνα, Βράντσεβα 4, Γρούμπα, Μπρέκα 9, Γκοντρίεβα 4, Πέτρου, Καλασνίκοβα.

Παναιτωλικός (Γκ. Ταταράκη): Ταταράκη, Μπαλατσούκα, Κορομηλά 4, Στάικου, Τσιρογιάννη, Μαυρομάτη, Άτσκαρ 8, Ρίμπου 6, Κραμποκούκη 5, Σπυροπούλου, Χρ. Δήμου, Τσιομπάνου 7, Στάνκοβιτς.

Διαιτητές: Θεοδοσάκης-Τόλιος Δίλεπτα: 8-3 Πέναλτι: 1/2-4/6
Αποβολή: 58:40 Μπαλάφα (3 δίλεπτα)

Σημ: Σήμερα Κυριακή (16/1) το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Αρίων-Μ.Αλέξανδρος και Μακεδονικός-Άρης Νικαίας. Το ερχόμενο Σάββατο ώρα 6 μμ η Αναγέννηση θα υποδεχθεί στο Κ.Γ. Άρτας τον ΠΑΟΚ

Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)
ΑΣΕ Ορμή 18
Νέα Ιωνία 15
Αναγέννηση Άρτας 12
ΠΑΟΚ 12
Παναιτωλικός 11
Αρίων Πτολεμαΐδας 6-8αγ.
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 6 -8αγ
Μακεδονικός 4 -8αγ.
Άρης Νικαίας 2 -8αγ.
Άρης Θεσσαλονίκης 0

Πηγές: Arta spor και gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης