ΠΑΣΟΚ 8 μονάδες μπροστά καταγράφει έρευνα της Public Issue


Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και κοινωνικές συγκρούσεις τους επόμενους μήνες προβλέπει η πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι και της Καθημερινής. 


Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου παραμένει σε υψηλά επίπεδα.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), με την ψαλίδα όμως να κλείνει ελαφρώς σε σχέση με την δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων, το ποσοστό εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% έναντι 30,5% της ΝΔ, με το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ να ακολουθούν με 10,5% και 5,5% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης αυξημένη ανησυχία των πολιτών για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που βλέπουν πρόωρες εκλογές.

Ποσοστό 84% των ερωτηθέντων αναμένει κοινωνικές συγκρούσεις στους προσεχείς μήνες έναντι 78% στην προηγούμενη έρευνα, ενώ 56% θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών έναντι 42% σε σχέση με την δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης