ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 21 νεκροί 43 τραυματίες

Τη συμμετοχή «ξένων στοιχείων» δείχνουν οι αρχές

 

Υπάρχουν ενδείξεις πως στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον ναού στην Αλεξάνδρεια, με 21 νεκρούς και 43 τραυματίες εμπλέκονται «ξένα στοιχεία», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.


Το υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως οι συνθήκες της σημερινής επίθεσης και άλλων πρόσφατων επιθέσεων «δείχνουν ξεκάθαρα ότι ξένα στοιχεία ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση» της επίθεσης.

Η ροή της είδησης...

Οι αρχές δείχνουν βομβιστή αυτοκτονίας
Η έκρηξη που σκότωσε 21 ανθρώπους έξω από χριστιανικό ναό στην Αλεξάνδρεια μπορεί να προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι και όχι από παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν προκύπτει ότι σε κάποιο από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και προστίθεται ότι "είναι πιθανό ο μηχανισμός που εξερράγη να μεταφερόταν από κάποιον βομβιστή αυτοκτονίας, που σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους".

Παγιδευμένο αυτοκίνητο σκόρπισε το θάνατο

Είκοσι-ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο μπροστά σε χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της βόρειας Αιγύπτου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που έγιναν γνωστά από αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας και από νοσοκομειακές πηγές.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πιστοί για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά. Αμέσως μετά την έκρηξη εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους και έγιναν επεισόδια με μουσουλμάνους. Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση επενέβη η αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ