Έρχεται η ψηφιακή TV στη Δυτ. Ελλάδα και Ιόνιο

Ξεκάθαρο μήνυμα στις γειτονικές χώρες όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η χώρα μας στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης, δόθηκε με την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών στην περιοχή της Θράκης, τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Digea, Γιώργος Μαθιός σε δηλώσεις του με αφορμή το γεγονός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επόμενος σταθμός της ψηφιακής τηλεόρασης θα είναι η δυτική Ελλάδα με σημείο εκπομπής στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και περιοχή κάλυψης το Ιόνιο. Και σε αυτή την επέκταση, πιθανότατα θα υιοθετηθεί η πολιτική του λεγόμενου «switch off», δηλαδή η άμεση πλήρης και αποκλειστική μετάβαση σε ψηφιακές εκπομπές (κατάργηση των αναλογικών), ενώ εκτιμάται ότι και στην κίνηση αυτή, όπως έγινε προ ημερών στη Θράκη, θα συμμετάσχει και η ΕΡΤ

Αξίζει να επισημανθεί ότι όπως ανέφεραν στη «Ναυτεμπορική» στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς, ο μεγαλύτερος «κίνδυνος» σε ό,τι αφορά την κατοχύρωση των συχνοτήτων για τη χώρα μας βρίσκεται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης της ιταλικής βιομηχανίας των ΜΜΕ, στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης και της ταχύτατης επέκτασης της τα τελευταία χρόνια προς κάθε κατεύθυνση και βέβαια και προς τα ανατολικά.

Διευκρινίζεται ότι οι συχνότητες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται-καταλαμβάνονται ψηφιακά, από το όποιο κράτος, γίνονται αντικείμενο διεκδίκησης από τις όμορες χώρες, που θα ήθελαν να τις χρησιμοποιήσουν. Η Ιταλία είναι το κράτος της Ε.Ε., με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη όσον αφορά τις ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Πηγη:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900273

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης