Public Issue: Στις 9 μονάδες η διαφορά

Σαφές προβάδισμα καταγράφει το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, του μηνός Δεκεμβρίου. Ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 39% έναντι 30% της ΝΔ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 11% και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης με ποσοστό 5,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5. Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνουν 2%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 34%.

Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, οκτώ στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας και επτά στους δέκα θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει.

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 20% και ακολουθούν η ΝΔ με 19%, ο ΛΑΟΣ με 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%.


Nooz.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης