Ν.Υ.: Τα Δικαστήρια θα αποφασίσουν για τον Αγ.Νικόλαο

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταφεύγει στα δικαστήρια για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η κοινότητα του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στο κάτω μέρος του Μανχάταν, δίπλα στους δίδυμους πύργους, ξεκίνησαν δικαστική διαδικασία κατά της Λιμενικής Αρχής Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ, η οποία είναι η υπεύθυνη για την ανοικοδόμηση του “Σημείου Μηδέν”.


Η Λιμενική Αρχή αρνείται να δώσει άδεια για το χτίσιμο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που γκρεμίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. “Η κατάθεση μήνυσης δεν είναι κάτι που θέλουμε, αλλά οφείλουμε πλέον να το κάνουμε διότι μας αγνοούν και μας εκφοβίζουν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής.

Όπως ανέφερε, η επιστολή ενημέρωσης, μέσω δικηγορικής εταιρίας, στάλθηκε, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου. Η μήνυση στρέφεται κατά της Λιμενικής Αρχής, αλλά και σε βάρος ατόμων και εταιριών που καθορίζουν την εξέλιξη του όλου έργου στην περιοχή που καταστράφηκε από τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η Αρχιεπισκοπή ζητά την εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας για την απόκτηση του οικοπέδου στη διεύθυνση 130 Λίμπερτι Στριτ και το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συμφωνηθεί για την ανταλλαγή του αρχικού οικοπέδου επί του οποίου βρισκόταν ο καταστραφείς ναός, στη διεύθυνση 155 Σίνταρ Στριτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αρχιεπισκοπή ζητά την έκδοση απόφασης ότι “ισχύει η πρωταρχική συμφωνία μεταξύ της Εκκλησίας και της Λιμενικής Αρχής και των λοιπών εμπλεκομένων υπηρεσιών να διαπραγματευθούν με καλή πίστη”. Επίσης, ζητά την έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων για “απάτη, διαστρέβλωση, δυσφήμηση, καταπάτηση ξένης περιουσίας, άδικο πλουτισμό”, καθώς και για “διακοπή υποσχετικού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης