Όλα τα «καυτά» σημεία του τρίτου Μνημονίου

Ακόμη πιο δύσκολο από το 2010 προβλέπεται να είναι για εργαζόμενους και συνταξιούχους το 2011...

Με βάση τα όσα προβλέπονται στο τρίτο κατά σειρά – επικαιροποιημένο – Μνημόνιο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.


Όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση προχωράει στην περαιτέρω μείωση των επιχορηγήσεων δημόσιων φορέων, με στόχο να εξοικονομηθεί ποσό ύψους τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ.

Από τη μείωση στις φαρμακευτικές δαπάνες, η κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομήσει περίπου 900 εκ. ευρώ, ενώ από την αύξηση των δικαστικών παραβόλων 100 εκ. ευρώ και 350 εκ. ευρώ από την ανανέωση αδειών τηλεπικοινωνίας.

Το υπουργείο Οικονομικών μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνουν την Ενιαάι Αρχή Πληρωμών, και η σχετική έκθεση για τη διάρθρωση και το ύψος των αμοιβών θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2011.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν όσα αναφέρονται στην υποκατηγορία για την «καταπολέμηση της σπατάλης στις δημόσιες επιχειρήσεις».

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία που θα προβλέπει: μείωση της κύριας αμοιβής στις δημόσιες επιχειρήσεις κατά τουλάχιστον 10% σε επίπεδο εταιρίας, περιορισμό των δευτερευουσών αμοιβών στο 10% της κύριας αμοιβής, σε επίπεδο εταιρίας, επιβολή ενός ανώτατου ορίου 4.000 ευρώ για τις μηνιαίες αποδοχές (12 μισθοί το χρόνο!), αύξηση των τιμών των αστικών συγκοινωνιών κατά τουλάχιστον 30% (!) και αύξηση άλλων δασμών.

Τέλος, στην κατηγορία «δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου 2011», ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «ειδικός φόρος κατανάλωσης για μη αλκοολούχα ποτά», που αναμένεται να επιφέρει τουλάχιστον 300 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πηγή: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης