Χάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολες τις αεροπορικές κυρίως μεταφορές λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα

Θύματα του κύματος κακοκαιρίας είναι κυρίως οι ταξιδιώτες. Οι ακυρώσεις πτήσεων έχουν «καθηλώσει» χιλιάδες επιβάτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ήδη από το πρωί έχει ανακοινωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώνονται σήμερα σχεδόν 500 από τις συνολικά 1329 πτήσεις, ενώ χθες ακυρώθηκαν 272 πτήσεις.

Η κατάσταση αυτή, η οποία επικρατεί από την Παρασκευή, είχε ως αποτέλεσμα εξαγριωμένοι επιβάτες να έρθουν στα χέρια και να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.
Ακυρώσεις σημειώνονται και σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια.

Χάος στο Χίθροου

Χιλιάδες επιβάτες αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στα αεροδρόμια 

Στο Λονδίνο και στο αεροδρόμιο του Χίθροου δεν θα γίνουν σήμερα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προσγειώσεις αεροσκαφών. Λίγο καλύτερα φαίνεται να διαμορφώνεται η κατάσταση στο Γκάτγουικ, όπου, αν και σε περιορισμένο βαθμό, πραγματοποιούνται ακόμη ορισμένες πτήσεις. Χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες που αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στους χώρους των δύο αυτών αεροδρομίων.

Εγκλωβισμένοι στις Βρυξέλλες

Το ίδιο ισχύει και για τις Βρυξέλλες. 4.000 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, ανάμεσα τους 1.500 επιβάτες από χώρες εκτός ΕΕ που είχαν ως προορισμό το Λονδίνο. Το γεγονός ότι οι επιβάτες αυτοί έχουν θεώρηση (βίζα) μόνον για τη Μεγάλη Βρετανία, τους εγκλωβίζει κυριολεκτικά στους χώρους διέλευσης του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα βρετανικά αεροδρόμια.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Deutsche Welle

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης