ΑΘΗΝΑ: Τον πήραν με ιδιωτικό αεροπλάνο...!!

Στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο Λευτέρης -«Λεφτέρ»- Αντωνιάδης, ο «θρύλος» της Φενέρμπαχτσε και του τουρκικού ποδοσφαίρου

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης «έγραψε ιστορία» με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε και η τουρκική ομάδα, παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει από την τελευταία φορά που πάτησε το χορτάρι του γηπέδου ως ποδοσφαιριστής, δεν τον ξεχνά ποτέ.


Τελευταία απόδειξη της μεγάλης αγάπης και εκτίμησης που τρέφει η Φενέρμπαχτσε για τον Λευτέρη Αντωνιάδη (Lefter Kucukandonyadis, όπως τον αποκαλούν οι Τούρκοι) είναι το γεγονός ότι με εντολή του προέδρου της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, ιδιωτικό αεροσκάφος πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα προκειμένου να τον μεταφέρει από τον “Ευαγγελισμό”, όπου νοσηλευόταν.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Λευτέρης Αντωνιάδης ή ordinaryus, δηλαδή προφέσορας, όπως τον αποκαλούσαν τον καιρό που μεσουρανούσε στα γήπεδα, μεταφέρθηκε από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πρόκειται να συνεχίσει τη θεραπεία του στο νοσοκομείο “Memorial”.

Ο 85χρονος, σήμερα, Λευτέρης Αντωνιάδης, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Αθήνα, λόγω προβλημάτων με την καρδιά του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλευόταν έως τη διακομιδή του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1925, στην Κωνσταντινούπολη, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Τουρκάλα και είχε άλλα δέκα αδέρφια. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ταξίμσπορ, μια συνοικιακή ομάδα της Κωνσταντινούπολης και το 1947 πήρε μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε, όπου «ξεδίπλωσε» το μεγάλο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Το 1951 πήρε μεταγραφή στην ιταλική Φιορεντίνα και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη γαλλική Νις. Επέστρεψε στη Φενέρμπαχτσε, με την οποία κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις και έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στο πάνθεον των θρύλων του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Το 1964 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, σε ηλικία ήδη 39 ετών, αλλά ένας τραυματισμός, έπειτα από πέντε μόνο αγώνες, τον ανάγκασε να τερματίσει την καριέρα του.

Συμμετείχε στην ομάδα της Εθνικής Τουρκίας, που είχε καταφέρει να νικήσει, σε φιλικό αγώνα, το 1956, τη θρυλική ουγγρική ομάδα του Φέρεντς Πούσκας, με σκορ 3-1, σκοράροντας μάλιστα δύο γκολ.

Στην Πρίγκηπο, όπου ζει, ένας δρόμος φέρει το όνομά του, όπως και στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης