Περιμένουν… ρωσική απόβαση στην Ελλάδα

Επιταχύνεται η έκδοση βίζας με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης από το βήμα του συνεδρίου που οργάνωσε ο ελληνορωσικός σύνδεσμος, με θέμα «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος: Πολιτικές, Οικονομικές, Κοινωνικές Συνέργιες Παρών και Μέλλον» εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα στα επόμενα δυο χρόνια μπορεί να καταστεί σε πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες.

Για το 2011 συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης εκτίμησε ότι το ρεύμα για Ελλάδα από τη Ρωσία θα αυξηθεί πάνω από 50%, τη στιγμή που για φέτος η τουριστική κίνηση σημείωσε άνοδο 52% φτάνοντας τους 443.000 Ρώσους.

Ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στις δράσεις της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας τόσο στο μέτωπο της επιτάχυνσης της έκδοσης βίζας, όσο και στις πολιτικές προσέλκυσης των Ρώσων στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση βίζας υπογράμμισε ότι από την επόμενη σεζόν θα λειτουργήσουν στη Ρωσία άλλα τρία visa-centres, που θα εξυπηρετούν τους τουρίστες, που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στις πόλεις Καζάν, τη Σαμάρα και το Κρασνογιάρσκ, ενώ το δίκτυο θα διευρυνθεί και με 177 σημεία, όπου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για βίζες, μέσω γνωστής ταχυδρομικής αλυσίδας, όπου το υπουργείο σύναψε συμφωνία.

Εάν δεν υπήρχε η έκδοση βίζας η Ελλάδα θα είχε κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατ. τουρίστες, αριθμός που θα μπορούσε να έφτανε και τα 3 εκατ., δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Πέραν των αναφορών για την ταχεία έκδοση της βίζας, που πλέον βγαίνουν σε 24 ώρες, ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τους Ρώσους να επισκεφτούν την Ελλάδα σημειώνοντας ότι οι ειδικές μορφές τουρισμού (καταδυτικός, χιονοδρομικός, αθλητικός τουρισμός) υπόσχονται άφθονες συγκινήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαφημιστικής καμπάνιας στη Ρωσία ο υφυπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο απαντά με στοχευμένες δράσεις, στο πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης της χώρας προσθέτοντας όμως ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στη Ρωσία.

Στη διάρκεια της ημερίδας Ρώσοι επιχειρηματίες εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων, με έμφαση τις εξοχικές κατοικίες και την αγορά εμπορικών χώρων.

Μεγάλο αγκάθι για τους Ρώσους επενδυτές, όπως δήλωσε ο A. Harisov Γενικός διευθυντής της εταιρίας Free-Dom (επενδύσεις αγοροπωλησίες ακινήτων) είναι η γραφειοκρατία αλλά και η έλλειψη ευέλικτου φορολογικού συστήματος. Την ίδια στιγμή εξήγε τις πρωτοβουλίες της Κύπρου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης