ΜΠΟΤΖΟΥΑΝΑ: Μάζεψαν λεπτά για Σχολείο-Εκκλησία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος Ελληνική Κοινότητα Μποτσουάνας διοργάνωσε την ετήσια χοροεσπερίδα της, με σκοπό την συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση σχολείου και εκκλησίας.

Η χοροεσπερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία παραβρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής νεολαίας από διάφορες πόλεις της Νότιας Αφρικής. Το ευχάριστο μάλιστα είναι ότι το ΔΣ βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του για την αγορά του οικοπέδου.


Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ.Γιώργος Μαζαράκης, παραγωγός τηλεόρασης της Νοτίου Αφρικής. Η παρουσία της νεολαίας από τη Νότιο Αφρική, έδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο αισιοδοξίας στην εκδήλωση.


Την επόμενη μέρα, οι νέοι της Ν.Αφρικής , συναντήθηκαν με τους ομογενείς νέους της Μποτσουάνας, αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν τα προβλήματα και ενημέρωσαν για την εκστρατεία της Νεολαίας του ΣΑΕ «UNITE THE MARBLES».

Η σοβαρή προσπάθεια της Ελληνικής Κοινότητας Μποτσουάνας έχει γίνει αντιληπτή από τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, που προχώρησε στην ίδρυση Επισκοπής στην Μποτσουάνα, ορίζοντας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.Γεννάδιο, στην θέση αυτή. Το ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής εύχεται στον Θεοφιλέστατο καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του και εκφράζει την συμπαράσταση του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης