ΠΡΕΒΕΖΑ: Προβληματισμός για απορρίματα

Έντονος είναι ο προβληματισμός των δημάρχων του νομού για το σοβαρό θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ακόμα και οι δήμοι που διαθέτουν δικές τους υπηρεσίες καθαριότητας εκφράζουν φόβους ότι αυτές δεν θα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών όλων των περιοχών, που συνενώνονται πλέον µε τον «Καλλικράτη».


Αναφερόμενος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, στο πρόβλημα ο δήμαρχος Θεσπρωτικού κ. Χρήστος Αθανασίου σημείωσε ότι οι εργάτες καθαριότητας δεν επαρκούν, οι πιστώσεις είναι λίγες και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει από το 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι νέοι δήμοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις και αυτό δεν αποκλείεται να λειτουργήσει εις βάρος των ορεινών διαμερισμάτων.

Στο δήμο της Πρέβεζας υπάρχουν δύο προβλήματα σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Κλάπα , το ένα έχει να κάνει με την υποστελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας , η οποία όπως είπε λειτουργεί με προσωπικό κάτω από «κόκκινο» και το άλλο με την έλλειψη σταθμού μεταφόρτωσης προκειμένου να γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Το προσωπικό αλλά και οι μειωμένες πιστώσεις είναι και για το Δήμαρχο Φιλιππιάδας κ. Δημήτρη Γιολδάση τα «αγκάθια» στο θέμα της καθαριότητας των δήμων. Ο κ. Γιολδάσης είπε ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται, με μεγάλη δυσκολία.

sardelas.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ