ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: Και επίσημα Δήμαρχος Αρταίων

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Σκουφά» ορκίστηκαν σήμερα το πρωί, ο νέος Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και οι 122 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του διευρυμένου Δήμου. 

Η ορκωμοσία τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ζιχνών & Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεο αφού ο Σεβασμιότατος Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος είχε την ονομαστική του εορτή και δεχόταν τις ευχές στη Μητρόπολη.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πραμάντων Γιάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο αντιδήμαρχος Άρτας Γιώργος Αθανασούλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Τσίρκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Άρτας Κων/νος Σκούμας, καθώς φίλοι και συγγενείς των εκλεγμένων.


Μήνυμα έστειλε ο βουλευτής Άρτας Παύλος Στασινός ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, στο οποίο ευχόταν στη νέα Δημοτική Αρχή, δημιουργική πορεία και καλές γιορτές. Η ορκωμοσία έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας, παρά την επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των δυσκολιών της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και με εμφανή τη διάθεση για δουλειά, για την προκοπή του τόπου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Παπαλέξης τόνισε ότι οι περιστάσεις απαιτούν σύμπνοια, πνεύμα συναίνεσης και ομοψυχίας για να πάει ο τόπος μπροστά. Ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον «πολιτισμένο αγώνα» και τον «πολιτικό πολιτισμό» που έδειξαν προεκλογικά και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του Αρτινού λαού.

Τόνισε ότι «η πόρτα του Δημαρχείου και του Δημάρχου θα είναι ανοιχτή σε όλους». «Ό,τι προεκλογικά υποσχεθήκαμε θα το τηρήσαμε στο μέγιστο δυνατό. Θα δώσουμε ό,τι είναι δυνατό απ’ την ψυχή μας, απ’ τις δυνάμεις μας έτσι ώστε με τη βοήθεια τη δικιά σας, με τη σύμπνοια, με τις υποδείξεις σας και με τις απόψεις σας να προχωρήσουμε μπροστά στο δύσκολο και συνάμα ενδιαφέρον έργο το οποίο μας έχει αναθέσει ο λαός της Άρτας».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαλέξη, η δρομολόγηση έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ και τα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη θα είναι από τα πρώτα μελήματα της νέας Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερη έμφαση, είπε, θα δοθεί στον τομέα της καθαριότητας που αποτελεί και άμεση προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Παπαβασιλείου, επικεφαλής της παράταξης «Κοντά στο δημότη», τόνισε ότι θα υπηρετήσει τον τόπο από τη θέση που τον έταξε ο λαός με υπευθυνότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα, δείχνοντας συναινετική στάση σε ζητήματα που θα προάγουν το κοινό συμφέρον και κριτική στάση εκεί που θα διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση στα κελεύσματα της κοινωνίας.

Εκ μέρους της «Δημοτικής αλλαγής» η Όλγα Γεροβασίλη πρόβλεψε ότι αυτή η θητεία θα είναι σε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω των συγκυριών και τόνισε ότι όπως και στις δύο προηγούμενες θητείες της στο Δ.Σ. έτσι και τώρα θα συνεχίσει να υπηρετεί το θεσμό της Τ.Α. με ευθύνη και συνέπεια ενώ υπογράμμισε ότι ο αγώνας είναι συνολικός και ο στόχος κοινός, το συμφέρον του Δήμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί και αύριο» Χρήστος Παπάζογλου είπε ότι θα βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή για ό,τι θετικό για την πόλη.

Απ’ τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο επικεφαλής Κώστας Παπαϊωάννου είπε ότι οι μέρες που έρχονται είναι κρίσιμες και θα χρειαστούν αγώνες καθώς και η ανάταση του λαϊκού κινήματος για ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τονίζοντας ότι η Λ.Σ. θα είναι δίπλα στον Αρτινό πολίτη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας από τους επικεφαλής της κάθε παράταξης και απ’ τους συμβούλους.

Φωτο: Δημήτρης Παπαρούνης
Πηγή:  www.arta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης