ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε απεργία πείνας μετανάστες...

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες

Αντίσκηνα έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων έχουν στήσει 35 οικονομικοί μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν, οι οποίοι συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και μήνες από την εταιρεία στην οποία εργάζονται, στο Καλπάκι.
Μάλιστα, δύο από τους απεργούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς η υγεία τους επιδεινώθηκε από το τσουχτερό κρύο.

Οι μετανάστες εργάζονταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας, σε θερμοκήπια, και διέμεναν σε αποθήκες κάτω από άθλιες συνθήκες. Όπως καταγγέλλουν, όταν έφτασε η ώρα να πληρωθούν, ο υπεύθυνος της εταιρείας εξαφανίστηκε. Διαπίστωσαν επίσης ότι ο εργοδότης δεν πλήρωνε τα ένσημά τους στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να απελαθούν καθώς δεν θα μπορούν να ανανεώσουν τις κάρτες παραμονής τους στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές και ο εισαγγελέας και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κατά των υπευθύνων της εταιρείας.

Όπως υπολογίζεται, το ποσό που οφείλει συνολικά η εταιρεία στους μετανάστες ανέρχεται σε 62.000 ευρώ.

Πολίτες και νεολαίες κομμάτων συμπαραστέκονται στους απεργούς, προσφέροντάς τους κουβέρτες, φάρμακα και τρόφιμα, ενώ ανοίχτηκε και απεργιακό ταμείο για την οικονομική τους ενίσχυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης