Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δίνει με συνεχή ροή βίντεο και φωτογραφίες από άντρες της αστυνομίας που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φωτιές που άναψαν οι μολότοφ.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν πριν λίγο κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών. Από τις μολότοφ ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα.

Η πλατεία Συντάγματος, στο μεταξύ, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ. Οι μεν πετούν πέτρες, μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων. 

(Δείτε άλλες φωτο και κείμενα στη συνέχεια )

Οι αστυνομικοί απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ προς ενίσχυσή τους έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.


Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισαν να αποχωρούν προς την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια.

Κουκουλοφόροι ρίξανε μολότοφ

Εγκλωβισμένοι είναι οι βουλευτές και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Βουλής σε κτίριο πέριξ της Βουλής, στο οποίο στεγάζονται γραφεία βουλευτών και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήρε φωτιά από μολότοφ ο πρώτος όροφος του κτιρίου, η οποία έχει πλέον σβηστεί.

Πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένες ζημιές.

Τι μεταδίδει το Reuters για τα επεισόδια

Βίαιη τροπή πήραν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει σε εκτεταμένο ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters. Οι αστυνομικοί, όπως μεταδίδει, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν μολότοφ σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Βουλή είχε εγκρίνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών που αποτελούν όρο για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ  από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθήλωσε τις πτήσεις, έκλεισε σχολεία και παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στην πορεία κατά των μέτρων λιτότητας, σύμφωνα πάντα με το Reuters, περίπου 20.000 διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή ενώ περίπου 200 «αριστεριστές» επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη με πέτρες και ξύλα, φωνάζοντας «Κλέφτες! Ντροπή σας»

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters δήλωσαν πως το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα καθώς αναζητούσε καταφύγιο σε παρακείμενο κτήριο.

Σε πεδίο μάχης μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων μετατράπηκε γι’ άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν φτάσει διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πορεία παρεισέφρησαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έξω από τα κεντρικά ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος, στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών και στη Βουλή. 


 
Προκαλούν τα πολυτελή

Τα πολυτελή αυτοκίνητα, δεν θα μπορούσαν παρά να μπουν στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων σε μια εποχή λιτότητας. Αυτή την ώρα φλέγεται αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου.

Διασπάστηκε η πορεία των διαδηλωτών

Στα Προπύλαια φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Διαδηλωτές από μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία έχουν διασκορπιστεί επί της Πανεπιστημίου και ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στο σημείο, ενώ και εκείνοι απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η πορεία έχει διασπαστεί από τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Ορισμένα μπλοκ κατεβαίνουν οργανωμένα αυτή την ώρα προς τη Σταδίου και αποχωρούν από το κέντρο, ενώ στο Σύνταγμα επικρατεί σχετική ηρεμία.

Έριξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά

Πριν από λίγο και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος μπήκε στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων. Έριξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιές έξω από το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Προς Ομόνοια οπισθοχωρούν οι διαδηλωτές

Συντονισμένη επιχείρηση αυτή την ώρα των αστυνομικών δυνάμεων στα Προπύλαια, προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Άνδρες των ΜΑΤ βγήκαν από την οδό Σίνα και την Πανεπιστημίου και με χρήση χημικών και δακρυγόνων ωθούν τον κόσμο προς την Ομόνοια. Προς στιγμή, οι αστυνομικοί παραβίασαν τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών.

Τι γράφει το BBC για τα επεισόδια

Η ελληνική αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές στην Αθήνα ενώ τα συνδικάτα προχωρούν σε γενική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, γράφει το BBC στην ιστοσελίδα του αναφερόμενο στα σημερινά επεισόδια στο κέντρο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ  και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, καθώς η βία ξεσπούσε έξω από τη Βουλή, γράφει το BBC.

Η απεργία καθήλωσε της πτήσεις, απορύθμισε τις δημόσιες συγκοινωνίες και έκλεισε τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την έβδομη γενική απεργία αυτή τη χρονιά που ακολουθεί σκληρές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη λήψη του πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταδίδει το BBC, έλαβαν μέρος στις πορείες περίπου 15.000 άτομα.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές γύρω από πολυτελή ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή και η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών.


Ένταση και έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται επί της Πατησίων. Ομάδα διαδηλωτών που έχει φτάσει στο σημείο έχει πυρπολήσει μοτοσικλέτες που είναι σταθμευμένες στην περιοχή, εκσφενδονίζοντας μολότοφ και πέτρες. Επί τόπου σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές.

NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ