ΡΩΣΙΑ: Θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δηλώνει πως ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ επιθυμεί να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, όπως μετέδωσε το BBC

Ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιθυμεί να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως μετέδωσε σήμερα στα ρωσικά ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC.


"Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε κοιτάζει προσεκτικά αυτά που κάνει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι θέλει να παραμείνει στην εξουσία για δεύτερη θητεία", δήλωσε ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο Μεντβέντεφ, όπως και ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν από κοινού όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές ποιός θα θέσει υποψηφιότητα.

Ο Ντβόρκοβιτς πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι "ακόμα δεν έχουν λάβει την τελική τους απόφαση".

Ο Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008. Πολλοί αναλυτές και διπλωμάτες αναμένουν ότι ο Πούτιν θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο το 2012, ενώ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Ρώσοι πιστεύουν ότι εξακολουθεί να είναι τόσο ισχυρός όσο όταν ήταν πρόεδρος.

Ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι συμβουλεύονται ο ένας τον άλλο τακτικά και ότι συμφωνούν στα περισσότερα θέματα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης