ΚΟΡΕΑ: Σε επιφυλακή οι Ρωσικές Δυνάμεις

Ξαφνικά η Ρωσία έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις της στη ρωσική Απω Ανατολή εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο.

Κι ενώ υποτίθεται ότι έχει εκτονωθεί η κρίση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ.


Μονάδες του ρωσικού στόλου΄του Ειρηνικού στέλνονται στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου και ήδη έχει δημιουργηθεί αερογέφυρα μεταφορά επιπλέον αντιαεροπορικών συστημάτων γύρω από το Βλαδιβοστόκ.

Τα ρωσικά μαχητικά έχουν τεθεί σε ετοιμότητα 5'. Προφανώς οι Ρώσοι κάτι έχουν αντιληφθεί και θέλουν να προλάβουν.

«Έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεών μας», δήλωσε λακωνικά ο στρατηγός Μακάροφ, μία ημέρα αφότου ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του ότι η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για την αύξηση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την ανησυχία της για τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. Χθες, ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο Βορειοκορεάτη ομόλογό του Πακ Ουΐ-τσουν ότι ο βομβαρδισμός του νησιού της Νότιας Κορέας από το βορειοκορεατικό πυροβολικό τον περασμένο μήνα χρήζει καταδίκης, αλλά και ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα ενίσχυσαν την ένταση.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης τη «βαθιά ανησυχία» της Μόσχας για τις ικανότητες της Βόρειας Κορέας στον τομέα του εμπλουτισμού ουρανίου, το δεύτερο δρόμο που εν δυνάμει διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ προς την κατασκευή πυρηνικών όπλων, μαζί με το πρόγραμμα του πλουτωνίου.

Πηγή: tromaktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ