ΑΡΤΑ: Αγκάλιασε το "χαμόγελο του παιδιού"

Η Άρτα άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της στο «Χαμόγελο του παιδιού» το οποίο επισκέφθηκε την πόλη για δεύτερη χρονιά φέτος τα Χριστούγεννα.

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι απ’ το «Χαμόγελο του παιδιού» ξεκίνησε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Σκουφάς» από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Η προσέλευση του κοινού την πρώτη μέρα ήταν πάρα πολύ μεγάλη.


Δεκάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του Οργανισμού πανελλαδικά και ενίσχυσαν το έργο του αγοράζοντας από τα είδη που εκτίθονταν προς πώληση όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά και λευκά είδη και άλλα στέλνοντας μηνύματα ζωής & αγάπης στα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών των παιδιών που διαμένουν στο σπίτι του Συλλόγου στην Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή το «Χαμόγελο του παιδιού» λειτουργεί δέκα σπίτια τα οποία φιλοξενούν 280 παιδιά. Το τελευταίο σπίτι εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Αγρίνιο.

Ο Ιορδάνης Τσομπανάκης, συντονιστής του σπιτιού του Συλλόγου στην Κέρκυρα ανέφερε: «Η αιτία που είμαστε στην Άρτα είναι κάποιοι πολύ καλοί φίλοι και εθελοντές. Έγινε ο πρώτος πυρήνας την περσινή χρονιά, κάναμε το χριστουγεννιάτικό μας παζάρι στην αίθουσα του «Μακρυγιάννη», είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ κι έτσι φυσικό είναι εφόσον και οι εθελοντές αυξήθηκαν στον αριθμό στην Άρτα και οι χορηγοί μας είναι ηθικό χρέος πάνω απ’ όλα να είμαστε κοντά τους όσο μπορούμε πιο συχνά.

Κάνουμε για δεύτερη φορά χριστουγεννιάτικο παζάρι, αυτή τη φορά στην αίθουσα «Σκουφάς» με μεγάλη επιτυχία. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας». Μαθητές από το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Άρτας καθώς και απ’ το δημοτικό σχολείο Ελεούσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δασκάλων τους έφτιαξαν διάφορες δημιουργίες τις οποίες διέθεσαν για την ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του παιδιού».

Στο «Χαμόγελο του παιδιού» λειτουργεί η εθνική γραμμή S.O.S. (1056) για τα παιδιά, που οποιοσδήποτε μπορεί να καλέσει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο χωρίς χρέωση ή ακόμα και από καρτοτηλέφωνο χωρίς κάρτα. «Το δίκτυο που προσπαθούμε να κάνουμε σε όλη την Ελλάδα πλέον όπως και στην Άρτα εξαπλώνεται» ανέφερε ο κ. Τσομπανάκης. «Στο Αγρίνιο πριν λίγο καιρό κάναμε τα εγκαίνια ενός νέου σπιτιού. Μας έγινε δωρεά ακινήτου οπότε έχουμε ήδη και το δέκατο σπίτι του Συλλόγου στο Αγρίνιο.

Στην Άρτα έχει γίνει ήδη το δίκτυο εθελοντών με μεγάλο ενδιαφέρον, έχουμε ήδη επιληφθεί θέματα παιδιών και καταγγελίες που έχουν αναφερθεί στη γραμμή 1056». Απ’ την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα το «Χαμόγελο του παιδιού» δέχτηκε δύο καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από την Άρτα. Η μία μάλιστα έγινε μόλις πριν λίγες μέρες και αφορά στην κακοποίηση ενός 5χρονου παιδιού. Απ’ ότι είπε ο κ. Τσομπανάκης η καταγγελία προωθείται ήδη ενώ σημείωσε: «Μας ενημέρωσε Εισαγγελέας αν μπορούμε να δεχτούμε ένα κακοποιημένο παιδί 5 ετών το οποίο είναι εδώ από την περιοχή και εμείς στην Κέρκυρα απαντήσαμε ναι γιατί είχαμε χώρο διαθέσιμο για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε άλλο ένα παιδί. Περιμένουμε την απόφαση Εισαγγελέα εάν θα το πάρουμε τελικά το παιδί να το φιλοξενήσουμε εμείς».

Ο στόχος για την Άρτα είναι να μεγαλώσει το δίκτυο των εθελοντών. Ο κ. Τσομπανάκης τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε κάποιο γραφείο ή κάποιο σπίτι γιατί σπίτι άνοιξε στο Αγρίνιο που είναι πολύ κοντά. Μακάρι να ‘χαμε την πολυτέλεια ν’ ανοίγαμε σπίτια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Χρειάζονται.

Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται φιλοξενία. Είναι κοντά στις χίλιες εισαγγελικές παραγγελίες που εκκρεμούν και τα παιδιά αυτά ακόμα είναι στο κακοποιητικό περιβάλλον που ζουν. Είναι φοβερό, εκεί πέρα όμως πρέπει να οργανωθεί πάρα πολύ το κράτος και η πολιτεία ώστε να μας βοηθήσει».

Πηγή: www.arta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης