Η Ν.Ο.Θ.Α ένα βήμα πιο μπροστά

“Κατακτώντας” με σταθερά θεατρικά βήματα την αγάπη της για την υποκριτική τέχνη η Ν.Ο.Θ.Α προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά συνδυάζοντας το θέατρο με το πειραματικό ντοκιμαντέρ.

Έτσι για πρώτη φορά το θεατρικό κοινό της Αρτας στην παράσταση "η Βέρα του Δ. Κεχαΐδη"
που ανεβαίνει στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011 στην αίθουσα του “Κεντρικού Ωδείου Αρτας”θα δει μια παράστασή που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα και προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά θέλοντας να προκαλέσει αλλά και να προκληθεί.

Πώς γίνεται όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τόσα προβλήματα να εργάζονται ομόψυχα για να στήσουν μια παράσταση; Πώς αντεπεξέρχονται;

Η απάντηση βρίσκεται στην σκληρή δουλειά, την απίστευτη όρεξη για δημιουργία και έκφραση, στις αρχές μας για την τέχνη, που δεν την αντιμετωπίζουμε σαν καταναλωτικό αγαθό, αλλά σαν μια βαθιά και αναντίρρητη ανάγκη να υπάρξουμε και να μοιραστούμε. Είναι κάτι που αξίζει να το κοινωνήσουμε με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Όμως επειδή για μας το Θέατρο δεν είναι μόνο χόμπι που κατοικεί στον ελεύθερο χρόνο μας
και ορισμένοι απο εμάς το σπουδάσαμε και το μελετάμε, εδώ και δεκαετίες, είναι τρόπος ζωής και αντίστασης στη φθορά μας, κι ένα πολύτιμο μέσο επικοινωνίας, αποφασίσαμε να συντονιστούμε.

Ο καιρός είναι ώριμος για να ανταλλάξουμε γνώσεις και πρακτικές πληροφορίες. Χρειάζεται να μοιραστούμε τα περιορισμένα, για την ώρα, μέσα που διαθέτουμε και να εργαστούμε συλλογικά για να διαμορφώσουμε τους όρους μέσα από τους οποίους θα υπάρξει το θέατρο στο μέλλον.
Γι' αυτό η "βέρα του Κεχαΐδη" σας περιμένει...

Δημήτρης Παπαρούνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ