Του τα΄χωσαν Βάσω και Τσίπρας

Η Βάσω Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτοί που διατύπωσαν τις πιο φαρμακερές ερωτήσεις στον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών κατά την παρουσία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Εδώ οι ευθύνες για τα λάθη είναι δικές μας, αλλά πολλά γνωρίζατε κι εσείς ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα καλύπτατε», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ρώτησε τον κ. Ρεν:

«Ζητάτε να εφαρμοστούν προγράμματα λιτότητας, δεν φοβάστε όμως ότι με την ανεργία και την απελπισία που επιτείνονται, θα δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά;».


Η κ. Παπανδρέου υποστήριξε παράλληλα ότι «ο λογαριασμός δε βγαίνει, ακόμα κι αν υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα» και κάλεσε τον Όλι Ρεν να πει ξεκάθαρα αν η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα είναι αρκετή «ή μήπως μας οδηγείτε σε αναδιάρθρωση του χρέους, που όμως είναι καλό για τα hedge funds και όχι για τους πολίτες».

«Δεν είναι στατιστική η ανθρώπινη δυστυχία», τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας και ενημέρωσε τον ευρωπαίο Επίτροπο ότι «το κυρίαρχο αίσθημα των Ελλήνων είναι η απελπισία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Όλι Ρεν να απαντήσει γιατί η ΕΕ δεν συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση να φτιάξει μια τράπεζα που θα χρηματοδοτεί το χρέος, δανειζόμενη φθηνά από την ΕΚΤ.

«Αντίθετα, μας ρίξατε στη δίνη της κερδοσκοπίας», σχολίασε και διερωτήθηκε: «Που είναι η ισότητα; Η Γερμανία και οι άλλες χώρες, είναι πιο ίσες από την Ελλάδα;».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης