ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Θέμα χρόνου ο πόλεμος...

Την προειδοποίηση ότι ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τη Νότια Κορέα θα περιλάμβανε πυρηνικά όπλα απηύθυνε η Βόρεια Κορέα, καθώς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την χαλάρωση της μεγάλης έντασης που επικρατεί μετά το πολεμικό σκηνικό που στήθηκε στη χερσόνησο.


Η επίσημη ιστοσελίδα του κομμουνιστικού κράτους αναφέρει σε σημερινό της σχόλιο πως ο πόλεμος στη χερσόνησο της Κορέας είναι μόνον υπόθεση χρόνου.

"Εξαιτίας των απερίσκεπτων πολεμικών πολιτικών που ακολουθεί η Ν. Κορέα, το ζήτημα πια δεν είναι ο πόλεμος ή η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο αλλά το πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος" τόνισε η ιστοσελίδα. "Εάν ξεσπάσει πόλεμος, θα οδηγήσει σε πυρηνική σύρραξη και δεν θα περιοριστεί στην κορεατική χερσόνησο" επισήμανε σε σχόλιο της Πέμπτης, αποδίδοντας την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επιθετική αμερικανική πολιτική.

Σε ξεχωριστό σχόλιο, η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Rodong Sinmun περιέγραψε την κορεατική χερσόνησο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο. Επανέλαβε, δε, τις εκκλήσεις για επίσημη συνθήκη ειρήνης με την Ουάσινγκτων και την απόσυρση των 28.500 αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ν. Κορέα.

Αν και η Β. Κορέα συχνά ισχυρίζεται πως επίκειται πυρηνικός πόλεμος, η αλήθεια είναι πως η στρατιωτική ένταση στην περιοχή αυξήθηκε απότομα μετά τον βομβαρδισμό ενός νοτιοκορεατικού νησιού στις 22 Νοεμβρίου κατά τον οποίο σκοτώθηκαν δύο ναύτες και δύο πολίτες.

Εντωμεταξύ η Ρωσία κάλεσε σήμερα τη Νότια Κορέα να ματαιώσει τα σχέδια των στρατιωτικών ασκήσεων στην Κίτρινη Θάλασσα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης