ΑΡΤΑ: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη

Κυψέλη πολιτισμού αλλά και κόσμημα για το νέο διευρυμένο Δήμο της Άρτας αποτελεί η Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα απ’ το Δήμαρχο Αρταίων και πρόεδρο του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Παναγιώτη Οικονομίδη, συνεπικουρούμενος απ΄το νέο Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό απ’ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο. «Με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης μας ολοκληρώνεται ένας δημιουργικός κύκλος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά» ανέφερε ο κ. Οικονομίδης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια η οποία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με διάχυτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Ο κ. Οικονομίδης κάλεσε τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη να κόψουν μαζί την κορδέλα των εγκαινίων. «Για να σας παραδώσουμε και τυπικά πλέον της ουσιαστικής παράδοσης στις 31/12 ένα έργο που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσει η νέα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της μια μέγιστη σημασία και να το λειτουργήσει με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους. Νομίζω ότι είστε σε θέση να το καταφέρετε, έχετε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίστε και σ’ ότι χρειαστείτε εμείς θα ‘μαστε δίπλα σας» είπε ο κ. Οικονομίδης απευθυνόμενος προς τον διάδοχό του στο Δήμο.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης, την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Απόστολου Τσιρογιάννη με τίτλο «Αιγαίο – Λαύριο – Μοναστηράκι». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή ως τις 3 Ιανουαρίου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς, ο Δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος, επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων, δημοτικοί, νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και φορείς της πόλης.

Επιστολή έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε παραβρεθεί στα εγκαίνια, στην οποία εξέφραζε τα συγχαρητήριά του και ευχόταν καλή συνέχεια. Μηνύματα έστειλαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Δημήτρης Τσρώνης, Παύλος Στασινός και Κώστας Παπασιώζος που οι υποχρεώσεις τους στη Βουλή δεν τους επέτρεψαν να παραστούν, καθώς και ο Πρεσβευτής της Μπρατισλάβα, Νίκος Δανέλλος ο οποίος χαρακτήριζε εξαιρετική την πρωτοβουλία, καταπληκτική την ιδέα και πολύ όμορφο το κτίριο της Πινακοθήκης.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Πινακοθήκης ενώ υπήρχε και μπουφές για τους προσκεκλημένους.

www.arta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ