Ύποπτα παιχνίδια με τη δραχμή

Κεφάλαια 20 δισ. ευρώ έχουν «επενδυθεί» στη χρεοκοπία της Ελλάδας

Σε κλοιό κερδοσκοπικών κεφαλαίων έχουν βρεθεί η ελληνική οικονομία, το ευρώ και τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.


Το γεγονός αυτό προκαλεί πολιτικές τριβές στην ηγεσία της Ευρώπης και ρίχνει και πάλι νερό στον μύλο επενδυτών, funds και μεμονωμένων… οικονομολόγων, που έχουν ποντάρει κεφάλαια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ στην χρεοκοπία της Ελλάδας, με φόντο τη διχοτόμηση της ευρωζώνης.

Ενδεικτικό του σφυροκοπήματος που δέχεται η Ελλάδα και κατ’επέκταση το ευρώ είναι το γεγονός ότι τον Ιούνιο, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Μνημονίου, οι πληροφορίες έφεραν τα κεφάλαια που είχαν επενδύσει υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας να ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ…

Από το παιχνίδι των κερδοσκόπων δεν λείπουν, ορισμένοι ευπατρίδες Έλληνες οι οποίοι σήκωσαν τα εκατομμύριά τους από τις ελληνικές τράπεζες με απώτερο σκοπό την αγορά ελληνικής περιουσίας στη μισή τιμή ή σε μια προσπάθεια να μηδενίσουν τις απώλειες τους από την επιχειρηματική τους κακοδιαχείριση.

Φρένο στην όρεξη των κερδοσκόπων βάζει με δηλώσεις του στη Real News, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα των ελεγκτών, Πόουλ Τόμσεν. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη ή να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Το οικονομικό πρόγραμμα έχει μια πολύ καλή πορεία και περιμένουμε η Ελλάδα να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές μέσα στο 2012. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, εμείς οι εταίροι της, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ε.Ε., θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια και για όσο χρόνο χρειαστεί».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και δήλωση της Έλγκα Μπαρτς της Morgan Stanley που θυμίζει στους κερδοσκόπους ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολιτική ένωση που θα την υποστηρίξει σε κάθε περίπτωση για να μην καταρρεύσει.

NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ