Εγκαταλείπουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας»

Τα σύνορα στα Βαλκάνια έχουν χαραχτεί τονίζει ο Μπερίσα

Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν για τους γείτονες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα «Tagesanzeiger», ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα Τίρανα είναι κατά της ένωσης της Αλβανίας και του Κοσόβου και τόνισε ότι τα τελικά κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια έχουν χαραχτεί.

«Η πλειοψηφία των Αλβανών στην περιοχή είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της ΕΕ, γι' αυτό και δεν είναι αναγκαία καμιά αλλαγή συνόρων», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπερίσα σημείωσε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους Αλβανούς ως ισότιμους πολίτες της χώρας και αποκάλυψε ότι, σύντομα, θα επισκεφθεί τα Τίρανα ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς. Όπως, ανέφερε, η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα σημάδι της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία των Αλβανών, εντός της Αλβανίας, αλλά και στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου αλβανικού κράτους.

Πηγή: NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης