«Προτεραιότητα η κατασκευή της Ε.Ο. Τρικάλων -Άρτας»

Ως ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Τρικάλων και της Άρτας, χαρακτήρισε την σήραγγα της Γκρόπας, ο δήμαρχος Πινδέων, κ. Απόστολος Παντέρας "έργο που τώρα γίνεται πραγματικότητα". .

Στην τελετή παράδοσης της σήραγγας Γκρόπας, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, αναφέρθηκε για την προτεραιότητα της κατασκευής της Ε.Ο Άρτας - Τρικάλων για την οποία θα χρηματοδοτηθούν και τα δύο τα Τμήματα, τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που έχουν ενταχθεί, όπως και από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου για το Αρματωλικό

Τον κ. Μαγκριώτη όπως και στην προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέρουμε συνόδευαν, μεταξύ των άλλων, η γγ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κα. Πόπη Γερακούδη, ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Τρικάλων Ν.Δ., κ. Νίκος Λέγκας, τοπικοί και πολιτικοί φορείς.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε περιήγηση στον παλιό δρόμο περνώντας από το δύσκολο κομμάτι της Γκρόπας και εν συνεχεία στη σήραγγα.

«Προτεραιότητα η κατασκευή της Ε.Ο. Τρικάλων -Άρτας»

Για σημαντικό έργο έκανε λόγο, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, λέγοντας ότι «αυτές οι στιγμές αποδεικνύουν ότι όταν οι πολίτες μιας περιοχής είναι ενωμένοι η Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, μπορεί να υλοποιηθεί ένα έργο, όσο δύσκολο και εάν είναι.

Επίσης, να σημειώσω ότι θα υπάρξουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια για να μπορέσει να είναι ασφαλής η πρόσβαση από τα Τρίκαλα, κυρίως τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Θα ήθελα να τονίσω πως τα έργα στο Νόμο Τρικάλων είναι πολύ σημαντικά, στην Ελληνική περιφέρεια γενικότερα, όμως για τους νομούς που έχουν δυσκολίες στα ορεινά, όπως ο Νόμος Τρικάλων τα δημόσια έργα είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να καλύψουν και το χαμένο έδαφος της ανάπτυξης, ειδικά η Δυτική Θεσσαλία, αλλά και να μπορέσουν να κρατήσουν τους νέους ανθρώπους, εδώ για να κερδίσουν τον δικό τους, μέλλον.

Για αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα η κατασκευή της Εθνικής Οδού από τα Τρίκαλα μέχρι την Άρτα, θα χρηματοδοτηθούν και τα δύο τα Τμήματα, τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που έχουν ενταχθεί, όπως και από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου για το Αρματωλικό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εξασφαλισμένα, έχουμε δεσμευθεί πως θα βρούμε αυτά τα χρήματα".

Παράλληλα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου, λέγοντας ότι «με το έργο που παραδώσαμε με τα αντλιοστάσια στον Πηνειό, αλλά και την λίμνη Κάρλα, μαζί με τους ταμιευτήρες της Γυρτώνης και του Σμοκόβου στη Λάρισα και την Καρδίτσα και με τα άλλα έργα εγγείων βελτιώσεων που προγραμματίζονται ή εκτελούνται στη Θεσσαλία θα αξιοποιήσουν αποτελεσματικά το υδατικό δυναμικό της λεκάνης του Πηνειού, έτσι ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί και να υποστηριχθεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. η αναγκαιότητα ενίσχυσης με τους απαιτούμενους υδατικούς πόρους από τη λεκάνη του Αχελώου.

Όπως υπογράμμισε δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της Θεσσαλίας και θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα για να ανασταλεί η απόφαση. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, διότι η Πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι υπήρξαν προβλήματα, τόσο στην μελέτη, όσο και στην κατασκευή του. Δεν θα αφήσουμε στην τύχη το έργο αυτό, ενώ τόνισε ότι «για αυτό και αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε τροπολογία στη Σύμβαση παραχώρησης τη προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι αποκλειστικές προθεσμίες στη σύμβαση παραχώρησης.

Διαφορετικά και η κατασκευή των έργων θα παρέμενε μετέωρη αλλά και το Δημόσιο θα πλήρωνε υψηλές ποινικές ρήτρες. Παρ' όλες τις καθυστερήσεις από προβλήματα που έχει η Σύμβαση, αλλά και από προβλήματα του Παραχωρησιούχου, εμείς εγγυόμαστε πως ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας θα κατασκευαστεί με μικρές χρονικές αποκλίσεις».

"Έργο που θα συμβάλλει στην ευημερία"

Ως ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Τρικάλων και της Άρτας, χαρακτήρισε την σήραγγα της Γκρόπας, ο δήμαρχος Πινδέων, κ. Απόστολος Παντέρας «έργο που τώρα γίνεται πραγματικότητα. 

Να ευχαριστήσω όλους, όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου που δημιουργεί συνθήκες ευημερίας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και η Γκρόπα αποτελεί παρελθόν. Το ίδιο τόνισε και ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, λέγοντας ότι «αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο, διότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε υπήρχε η διάθεση για την ολοκλήρωση του έργου.

Να συγχαρώ το ΥΠΕΧΩΔΕ και τους αρμόδιους φορείς και επίσης, να σημειώσω ότι η ολοκλήρωση του δρόμου είναι ένα αίτημα που το επιθυμούν όλοι οι Τρικαλινοί και έχουν δοθεί χρήματα για την εκπόνηση μιας μελέτης, δεδομένου ότι θα συνδέει δύο περιοχές. Περιμένουμε όμως να δοθούν και τα χρήματα για το έργο που αφορά στον δρόμο Τρικάλων -Πύλης και στον δρόμο Τρικάλων -Καρδίτσας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Μαγκούφης υπογράμμισε ότι «ολοκληρώθηκε ένα αγαθό προς όφελος των πολιτών. Μετά από σκληρό αγώνα, η σήραγγα της Γκρόπας αποτελεί πραγματικότητα. Αυτό το έργο αποτελεί αγαθό για τον τόπο και τον λαό».

Επίσης, ζήτησε να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο δρόμος γέφυρα "Αλεξίου" -Αρματωλικό για να είναι προσβάσιμες οι περιοχές των δύο Νομών στους πολίτες. «Επιτέλους τέλος. Τέλος στα αποκλεισμένα χωριά και στην δυσκολία των μετακινήσεων. Αυτό ήταν η Γκρόπα η διαχωριστική γραμμή στα χωριά πριν και στα χωριά μετά την Γκρόπα.

Να συγχαρώ τους φορείς που έκανα ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο», σημείωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ., κ. Νίκος Λέγκας, ενώ ζήτησε από τον κ. Μαγκριώτη να υλοποιηθεί ο αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, λέγοντας πως αποτελεί ένα έργο, στο οποίο έχουν επενδύσει όλοι για την ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ των Τρικάλων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης